Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх" - страница 35
Да направиш поне нещо е по-добре, отколкото да чакаш и да умреш от страх, мислено да рисуваш най-неправдоподобните картини.
Урсула Познански
Въпреки че цялата помпозност и обстоятелства на войната оживиха другите, това само ме натъжи; и целият минал размисъл, целият страх от бъдещето накараха цялото величие на бойната сцена и цялото измамно съблазън на бойната музика да изпълват очите ми често със сълзи.
Фани Бърни
Нищо не възбужда в човек омраза, както страхът.
Фарли Моуът
- Природата е най-добрият приятел на жената, - често казва тя [Ясмина]. - Ако имате проблеми, просто плувате във водата, изтягате се в полето или гледате нагоре към звездите. Така жената лекува страховете си.
Фатима Мерниси
Докато мюсюлманските мъже се описват като несигурни в харемите си, реални или въображаеми, западняците се описват като самоуверени герои, които не се страхуват от жените. Трагичното измерение, така присъстващо в мюсюлманските хареми - страхът от жените и мъжкото самоувереност - липсва в западния харем.
Фатима Мерниси
Ако случайно ме срещнете на летището в Казабланка или на лодка, плаваща от Танжер, ще ме помислите за самоуверена, но не съм. Дори сега, на моята възраст, се страхувам, когато преминавам граници, защото ме е страх да не разбера непознатите.
Фатима Мерниси
Понякога страхът много пречи, знаеш ли? Не ти дава да се насладиш на живота. Това е като проклятие, ако не можеш да го победиш.
Федерико Моча
Смъртта трябва просто да се превърне в дискретен, но достоен изход на мирен човек от полезно общество, което не е разкъсано, дори не прекалено разстроено от идеята за биологичен преход без значение, без болка или страдание и в крайна сметка без страх.
Филип Ариес
Хората от Ранното средновековие третираха смъртта като често срещано явление, което не им внушаваше особени страхове.
Филип Ариес
Самата надежда е болка, докато тя е превъзмогната от страха.
Филип Сидни
Страхът е далеч по-болезнен от страхливостта, отколкото смъртта до истинската смелост.
Филип Сидни
Строгостта ражда страх, но грубоста ражда омраза.
Френсис Бейкън
Последните изследвания показват, че страхът от загуба на доверието и уважението на родителите е най-големият фактор за възпиране на употребата на наркотици в юношите.
Франсис Йенсен
Страхът и внезапното нещастие оправдават объркването ми.
Франсиско Гомес де Кеведо
Не да не се пренебрегва задължението на изпълнението само на дълга, от страх от това, че няма да се понрави на един или друг враг. Изпълнение на дълга дава на човек слава, ползата от които е по-голяма, отколкото евентуалната вреда от врага.
Франческо Гуичардини
Удивително е как оръжията причиняват страх. Най-твърдите души губят твърдостта си при вида на черното око на пистолета, насочени към тях.
Фредерик Дар
Да съществуваш е факт, да живееш е изкуство. Целият път на живота е преминаването от невежеството към знанието, от страха към любовта.
Фредерик Льоноар
Всички хора правят това... Щом вратите се затворят и мислят, че са сами, те започват да си разиграват малки драми. Любов, страх, омраза - всичко.
Фриц Лейбър
Имаме избор, когато сме изправени пред трудни решения: можем да действаме с вяра или със страх. Няма гаранции освен тази: Ако се спрем на страховете си, определено ще пропуснем радостите от неочакваното.
Ариана Хъфингтън
Човешкият страх са само няколко милиграма адреналин в кръвта.
Аркадий и Георгий Вайнер
... само на истинският художник е известна истинската анатомия на ужасното, физиологията на страха...
Х. Ф. Лъвкрафт
Само лъжци или луди твърдят, че никога не са изпитвали страх.
Хари Харисън
Предишна
1
...
34
35
(Текуща)
36
...
54
Следваща