Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх" - страница 27
Страхът е мощен звяр, ако му бъде разрешено майсторството.
Мери Балоу
Имало едно време човек велик като боговете... Но дори великите могат да треперят от страх. Дори великите могат да паднат.
Мери Пиърсън
Винаги е бил смехът, който ме пронизва, повтарящ се шев, който се появява отново и отново... Смехът се разкрива по същия начин, по който въздишка или поглед. Това е непреднамерен език. Безпокойство, страх, измама - те се крият в неизказаните неща.
Мери Пиърсън
Героят на Мигел Сихуко не съм аз. Исках той да представя моите собствени страхове, фрустрации и вина, моите собствени най-лоши тенденции и оптимистичните ми очаквания. Той е предупредителна приказка за мен. Но той е и изследване на най-мрачните неща, които ме преследват като човек.
Мигел Сихуко
Ако най-големият ни страх е да потънем сами и незапомнени, бруталността, която времето ще нанесе на всеки от нас, винаги ще бъде по-силна от мътните вълни на всяка река.
Мигел Сихуко
За дълъг живот, пълен с изпитания и загуби, разбрах, че вярата в безсмъртието е толкова наивна, колкото вярата в богове и владетели, а празните страхове вече не ме измъчват.
Мика Валтари
Страхът, породен от въображението, вижда опасност даже там, където съвсем няма...
Анастасия Нових
Да се тревожиш за тези последици от крайното неравенство няма нищо общо с това да завиждаш на богатите и всичко на страха, че бързо растящите високи доходи са заплаха за благополучието на всички останали.
Ангъс Дийтън
Страхът е мощен инструмент за сила, брат ми, дори много мощен. Човек трябва само да избере правилния мотив и хората ще седят спокойно, съсредоточени върху всякакви дребни глупости и няма да започнат да възникват за наистина важни неща, като: свобода на словото или други основни човешки правила.
Андерш де ла Моте
Спомни си, че е чела някъде, че съвестта не е нищо повече от страха да не бъдеш хванат.
Анджела Марсънс
Любовта към Бога, помисли си той, трябва да идва естествено, а не от страх от наказание.
Мин Джин Ли
Момо изведнъж усети странна промяна в себе си. Страхът е станал толкова силен, че е станал неговата противоположност. Момо преодоля страхът!
Михаел Енде
Страхът от външния враг, особено от стария външен враг, мобилизира най-добре.
Михаил Зигар
Дневните приказки побеждават нощните страхове!
Михаил Успенски
Мисля, че цялото ни поколение страда от болезнен страх да останем сами.
Мицуйо Какута
Страхът е нещо, което не мисля, че изпитвате, освен ако нямате избор. Ако имате избор, тогава можете да се страхувате. Но без избор, от какво трябва да се страхувате? Просто продължавате да правите това, което трябва да се направи.
Мичел Зукоф
Времето шлифова ръбовете на нараняванията, но те никога не губят силата си. Безименният синдром циркулира постоянно в тялото, понякога дълго време в латентност, друг път излъчвайки мощни вълни от болка и страх.
Мишел Макнамара
Ако може да се опише, може да се разбере. Ако това може да се разбере, няма нужда от страх.
Мишел Пейвър
Измъчвали ли сте се от страхове и съмнения? Бомбардиран с изкушение за грях? Опитайте се да хвалите Господа и гледайте как Сатана бяга.
Нанси Лий Демос
Не се съгласявайте с нещо, което ви отвращава само от страх да не обидите някого с отказ или фалшиви идеи за добродетелта и благотворителността.
Наталия Зубарева
Страхът те прави послушен.
Нийл Строс
Нашият ум прави инвентаризация на минали събития и ги използва, за да прогнозира вероятността за успех в бъдеще. В зависимост от информацията, която събира, ние или се движим напред - или реакцията на страха се задейства и напредъкът напред се заобикаля.
Ник Ортнър
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
54
Следваща