Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх" - страница 2
Опознаването на красивото е двубой, в който художникът крещи от страх, преди да бъде победен.
Шарл Бодлер
Ние никога няма да водим преговори от страх и никога няма да се страхуваме от преговори.
Джон Кенеди
В политиката това, което започва със страх, обикновено завършва с глупост.
Самюъл Тейлър Колридж
Всички религии са основани на страховете на мнозина и на ума на малцина.
Стендал
Американците не се уповават на страха. Американците се уповават на куража, на въображението и на непоколебимата решителност да вършат належащата работа.
Хари С. Труман
Вярвам, че всяко едно събитие в живота се случва, за да ни даде възможност да изберем любовта пред страха.
Опра Уинфри
Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз.
Франк Хърбърт
Може би това е животът... една мечта и един страх.
Джоузеф Конрад
Нашият страх е източника на храбростта за нашите врагове.
Томас Ман
По-добре страшен край, отколкото безкраен страх.
Фридрих Шилер
Само два стимула карат хората да работят: жаждата за пари и страха да не ги загубят.
Хенри Форд
Самообладанието в минута на гняв е не по-малко високо и не по-малко благородно, колкото и самообладанието в минута на страх.
Адам Смит
Целта на живота... е да го живееш, да опитваш докрай, да се протегнеш нетърпеливо и без страх към по-новото и по-богато преживяване.
Елинор Рузвелт
Който живее в страх, той и умира от страха.
Леонардо да Винчи
Дръж страховете си за себе си, но споделяй смелостта си с другите.
Робърт Луис Стивънсън
Не гледайте на този свят със страх и отвращение. Чувствайте се свободни да гледате в лицето на това, което ти предлагат боговете.
Морихей Уешиба
Страхът от сериозни вреди сам по себе си не може да оправдае потискането на свободата на словото и събранията. Хората се бояха от вещици и изгориха жени. Функцията на речта е да освобождава хората от робството на ирационалните страхове.
Луис Брандайс
Отчаяние – това е страх без надежда.
Рене Декарт
Всеки вярва лесно на своите страхове и желания.
Жан дьо Лафонтен
Ако приема смъртта в живота си, призная я категорично и я приема, ще се освободя от страха от нея и от дребнавостта на живота – едва тогава ще бъда свободен и ще бъда себе си.
Мартин Хайдегер
Страхът е враг на логиката.
Франк Синатра
В щастие и в страх остава смел, но е герой само този, който даже в поражението вдига своята глава гордо.
Шандор Петьофи
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
54
Следваща