Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх" - страница 17
Нашето благочестие трябва да е слабо и несъвършено, ако не победи страха ни от смъртта.
Франсоа Фенелон
Истинският воин не е имунизиран срещу страха. Той се бие въпреки това.
Франческа Лия Блок
Когато аз се страхувам от нещо - аз се хвърлям в това предизвикателство. Да живееш в страх е просто глупаво.
Антъни Хопкинс
Вярвам, че страхът е най-ефективното средство за унищожаване на душата на индивида - и душата на хората.
Ануар Садат
Като човек, който участва във всички войни на държавата Израел, видях ужаса от войните. Видях страха от войните. Видях моите най-добри приятели, убити в битки. Два пъти бях тежко ранен.
Ариел Шарон
Доскоро смятахме любовта за нещо свръхестествено. Бяхме готови да изследваме мозъчната химия на страха, депресията и гнева, но не и любовта.
Хелън Фишер
Нямам никакъв страх от смъртта. Аз обаче имам необикновен страх да не стана зависим от други хора. За мен това е най-тежкото изпитание, а не смъртта.
Хюстън Смит
- Защо не можеш да се отнасяш с хората прилично? - От страх.
Чарлз Буковски
Големи подлости, се правят от омраза, малките - от страх.
Шарл Монтескьо
Вашите мисли пораждат вашите страхове. Вие сте първопричината, хората само отразяват този страх обратно.
Байрон Кейти
Страхът от промени е присъщ на човека. Той предпочита позната опасност пред каква да е промяна в своите навици.
Бернар Вербер
Разрушителният страх трябва да бъде спрян, или ще подкопае живота, който Бог ни кани да живеем.
Бил Хайбълс
Ако позволиш страхът да вземе връх, ако му позволиш да те завладее, то твоят живот престава да бъде твой.
Блейк Крауч
Часовете на криза често изискват жертви. Що се отнася до последствията, кога съмнението и страхът са дали най-добрия съвет? Защо да не обърнем внимание на вярата, смелостта и честта?
Брандън Мъл
Всички сме тук за ограничен период от време и животът е труден - не несправедлив, но труден. Ключът е наистина да се изправим срещу страховете си, защото когато го направим и когато ги погледнем, ние наистина започваме да осъзнаваме, че сме способни да се справим с тях.
Бърни С. Сийгъл
Грижата гледа наоколо, страхът се обръща назад, вярата гледа нагоре, вината гледа надолу, но аз гледам напред.
Виктория Джъстис
Всеки от нас може да изгради собствената си съдба точно така, както иска. Но ни пречат страховете, неверието. Когато изграждате своята реалност, важно е всички около вас да се чувстват добре, тогава цялата Вселена ще ви помогне в това. Като цяло бъдещето е променливо. И всеки човек може да промени бъдещето си.
Виталий Гиберт
Един от най-тъмните и дълбоки срамни неща, които толкова много от нас майките изпитват в днешно време, е страхът ни, че сме лоши майки, че проваляме децата си и далеч не достигаме собствените си идеали.
Айлет Уолдман
...ако разберете какво е щастието? Това е живот без страх...
Владислав Крапивин
Устойчивостта на откровението, съпротивата да осъзнаем всичко, което живее в нас - високо и ниско, светло и тъмно - е фактор против промяната. Това е и основният извор на всички наши психологически страхове.
Гай Финли
Да знаеш, че всеки момент - независимо как идва опакован - е подарък, по-голям, отколкото можеш да дадеш на себе си, означава да си на път към живота без страх.
Гай Финли
Най-дълбоките части от вас знаят, че ако освобождаването от страх беше толкова лесно, колкото да "създадете нова реалност" за себе си, тогава вие вече бихте безстрашният човек, когото познавате в сърцето си, какъвто сте предназначен да бъдете.
Гай Финли
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
54
Следваща