Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх" - страница 14
Страхът ни кара да заобичаме трудът, в който е целият живот.
Жул Ренар
Любовта е по-силна от смърта и страха от смърта.
Иван Тургенев
Ако искате да разберете повече родителите си, накарайте ги да говорят за собственото си детство; и ако слушате със състрадание, ще научите откъде идват техните страхове и твърди модели. Тези хора, които "ви направиха всички тези неща", бяха също толкова уплашени и уплашени, колкото и вие.
Луиз Хей
Исках да анализирам и разбера как животът на китайците може да бъде толкова смачкан от страх.
Ма Дзиен
Страхът ми от нещо обикновено означава, че трябва да го направя.
Мадона
Страхът е удължената сянка на невежеството.
Арнълд Хенри Гласоу
Никога не се доверявам на страховете си.
Джордж Патън
Да се боиш от своята жена е напълно нормално - и съпружеският героизъм, както всеки друг, се състои в преодоляването на страха. А твоята жена най-вероятно не е толкова страшна, колкото на тебе ти се струва.
Жан Ростан
Един от сигурните пътища в истинското бъдеще (защото има и лъжливи видове бъдеще) е да вървиш в посоката, в която расте твоят страх.
Милорад Павич
Страх от Господа е начало на мъдростта.
Соломон
Страхът отнема паметта.
Тукидид
Този, който тероризира другите, сам живее в постоянен страх.
Клавдиан
Съществуват два метода за управление. Да внушиш уважение или да внушиш страх.
Алън Милн
Има теорията ... че живеете на две места: Вие или живеете в страх, или живеете в любов.
Майкъл Кийтън
Шоубизнесът по същество е базирана на страх индустрия.
Майкъл Кийтън
Много деца, както направих аз, се отдалечават от думите поради страха - което е нещо, което трябва да извадите от образованието: страхът да се тревожите какви оценки ще получите, задържането, притеснението, че ще разочаровате хората, вашето родители, учители.
Майкъл Морпурго
Страданието... не е просто много болка, а болка, усилена от отчетливо човешки емоции като съжаление, самосъжаление, срам, унижение и страх.
Майкъл Полан
Човек не е научен, защото много говори; който е търпелив, освободен от омраза и страх, той се нарича научен.
Макс Мюлер
Прекалено консумираното в страх през цялото време ще доведе до лошо качество на живот.
Мари дьо Франс
Най-дълбокият ни страх не е, че сме неадекватни. Най-дълбокият ни страх е, че сме безмерно мощни. Нашата светлина, а не тъмнината ни плаши най-много. Питаме се кой съм аз, за да бъда брилянтен, красив, талантлив, страхотен? Всъщност кой си ти, за да не си?
Мариам Уилямсън
Процесът на забелязване на страха и отказ да му се подчини е източникът на цялото истинско овластяване.
Марта Бек
Когато страхът прави избора ви вместо вас, никакви мерки за сигурност на земята няма да попречат на нещата, от които се страхувате, да ви намерят. Но ако можете да избегнете избягването – ако можете да изберете да прегърнете преживяванията от страст, ентусиазъм и готовност да почувствате каквото и да възникне – тогава нищо, нищо в целия този опасен свят не може да ви попречи да бъдете в безопасност.
Марта Бек
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
54
Следваща