Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх" - страница 13
Можете ли да си представите живот без страх? Ами ако вярата, а не страхът, беше вашата стандартна реакция на заплахи?
Макс Лукадо
Смъртта не е най-големият страх, който имаме; най-големият ни страх е да поемем риск да бъдем живи - рискът да сме живи и да изразим това, което всъщност сме.
Мигел Руис
Мъдростта започва там, където свършва страха пред Бога.
Андре Жид
Искаш да подчиниш на себе си човек- накарай го да изпитва страх.
Паулу Коелю
Иронията е, че човекът, който не поема рискове, изпитва същото количество страх като този, който редовно поема рискове.
Питър МакУилямс
Очакваното бъдещо блаженство и страха от бъдещи мъчения само пречи на хората да мисля за това как да бъдат щастливи тук, на земята..
Пол-Анри Дитрих Холбах
Няма нищо по-приятно от изчезващ страх.
Ричард Бах
Никога не се бойте от нищо. В краен случай, нека страхът бъде вашето вдъхновение.
Робин Уилямс
Но страхът - паниката - не знае причина. То създава за една нощ нещата, от които се страхува. Това е най-голямата мъка на човечеството. Накратко, страхът е дяволът. То причинява повечето от греха, бедствията, болестите и нещастието на света. Това е лъвът, който броди по земята, търсейки кого да... погълне. Единственото убежище е в знанието, че няма сила, различна от силата, която му давате.
Робърт Колиър
Няма ненавист без страх.
Сирил Конъли
Доколкото човек побеждава страхът, дотолкова той е човек.
Томас Карлайл
Еволюцията от животно към човек се определя основно от факта, че с течение на времето има по-малко причини за страх.
Уилям Джеймс
Надеждата е най-светла, когато се ражда от страховете.
Уолтър Скот
Нищо не взима от човешкия дух повече от малодушието и страха.
Ърнест Хемингуей
Любов - тя пречиства, възнася на небесата, издига те над всичко - над страховете, над суетата, над проблемите, над всичко... Тя дарява свобода и щастие. Това е причината, поради която всички ние трябва да сме тук.
Бритни Спиърс
За мен страхът от смъртта не е страх от небитието. Това е страхът, че няма да успея да прочета всички хубави книги, да видя всички добри пиеси, да гледам всички добри филми и да посетя всички интересни места.
Виго Мортенсен
Организацията, която съм създал, е построена върху страх.
Ал Капоне
Разбирането на отношенията, страха, удоволствието и скръбта е да се въведе ред във нашата къща. Без ред не можете да медитирате.
Джиду Кришнамурти
Това е потресаваща комбинация: великия страх от самотата и отчаяната необходимост за уединение. Именно такова дърпане на въже ме е мъчило цял живот.
Джоди Фостър
В любовта няма страх. Съвършената любов изгонва страха.
Александър Блок
Нима има надежда без примес от страх?
Джордж Байрон
Страхът от свободата е силен в нас. Ние го наричаме хаос или анархия, а думите са заплашителни.
Джърмейн Гриър
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
54
Следваща