Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх" - страница 12
Оцелях. Тук съм. Объркана, прецакана, но тук. И така, как мога да намеря пътя си? Има ли верижен трион на душата, брадва, с която мога да премахна в спомените или страховете си?
Лори Халсе Андерсен
Вярвам, че сте създали метафорична вселена, в която можете да изразите най-мрачните си страхове. В един аспект, да, вярвам в призраци, но ние ги създаваме. Преследваме себе си и понякога вършим толкова добра работа, че губим представа за реалността.
Лори Халсе Андерсен
В повечето общности не е позволено да се викат "пожар" в многолюдно събрание. Не трябва ли да се счита сериозно международно нарушения всяването на страх от обща война за постигане на местни политически цели?
Дуайт Айзенхауер
Произнасяте присъдата ми с по-голям страх от този, с който аз я изслушвам.
Джордано Бруно
Аз бих сравнил страха със щуката. Който я обича, я развъжда в своето езерце, но трябва да знае, че тя ще погълне всичката друга риба. Който иска страх, той го всява в сърцето на подвластния, но трябва да помни, че той ще погълне всички други чувства.
Пьотр Вяземски
Лесно е да се открие произходът на абсурдната идея за неморалния живот - и тя се поддържа чрез надежа и страх, чрез детинска вяра и малодушие.
Кларънс Дароу
Страхът е болест, отслабваща душата така, както физическият недъг отслабва тялото.
Даниел Дефо
Машината е оказала пагубено въздействие върху добродетелта, за съжаление, и върху любовта; а младите хора, свикнали с машини, които пораждат инерция и страх, са почти импотентни.
Едуард Далбърг
Срам - това е страха на честността пред позора.
Еразъм Ротердамски
Понякога ме е страх от истината в репликите, които казвам. Но страхът никога не бива да бъде показван.
Вивиан Лий
Дисциплината укрепва ума и го прави неподатлив на разяждащото въздействие на страха.
Бърнард Монтгомъри
Във верността има малко мързел, малко страх, малко планиране, малко умора, малко пасивност, а понякога и малко вярност.
Етиен Рей
Смелостта не е липса на страх, а по-скоро преценката, че нещо друго е по-важно от страха.
Франклин Делано Рузвелт
По-добро е малкото със страх от Господа, отколкото много съкровища с безпокойствие. Притчи 15:16.
Соломон
Удоволствията на любовта винаги са пропорционални на нашите [страхове]].
Стендал
Там, където трудът се превръща в творчество, естествено, страхът от кончината изчезва дори физиологически.
Алексей Толстой
Дори само един американец, който не е направил нищо нередно, да е притиснат от страха да заключи ума си и да затвори устата си, тогава всички американци са в опасност.
Хари С. Труман
Страхът от живота е любимо заболяване на 20-ти век.
Уилям Лайън Фелпс
Основната пречка, която стои на пътя на възпитанието на сърцето, е страхът ни от страдание, от духовна болка, от духовна трагедия. Страхуваме се от страданието и затова стесняваме и защитаваме сърцето си. Страхуваме се да погледнем и да видим; страх ни е да слушаме и чуваме; страх ни е да видим човек в страданието му и да чуем вика на душата му. И така сме затворени. И затваряйки се, ние ставаме все по-тесни и ставаме пленници на тази наша затвореност.
Антоний Сурожски
Животът на глупака е радостен и пълен със страх, защото той оставя всичко настрана за бъдещето.
Епикур
Само хората са толкова неразумни и даже безумни, че някои дори страхът смъртта ги кара да умрат.
Епикур
Можем да говорим за място, където няма сълзи, няма смърт, няма страх, няма нощ; но това са само предимствата на небето. Красотата на небето е да видиш Бог.
Макс Лукадо
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
54
Следваща