Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страх"
Колкото по-малко страх изпитваш, толкова по-малка е опасността.
Тит Ливий
Този, който изглежда страшен, не може да се освободи от страха.
Епикур
Най-голямата любов е достойна за такъв човек, който, бидейки най-могъщият, не вдъхва страх.
Плутарх
Аз вярвам, че могъществото на смеха и сълзите може да противодейства на ненавистта и страха.
Чарли Чаплин
Този, който се страхува, че ще страда, вече страда от страха си.
Мишел дьо Монтен
Ненавистта е отмъщението на страхливеца за изпитания страх.
Джордж Бърнард Шоу
Пуританството е страх, че някъде някой може да бъде щастлив.
Хенри Луис Менкен
Страховете не са нищо повече от състояние на ума.
Наполеон Хил
Превентивната война е самоубийство от страх от смъртта.
Ото фон Бисмарк
Любовта към правдата у повечето хора е само страх да не пострадат от неправдата.
Франсоа дьо Ларошфуко
За да има моята постъпка морална ценност, тя трябва да е свързана с моето убеждение. Аморално е да се прави нещо от страх пред наказание или за придобиване от другите на добро мнение за себе си.
Георг Хегел
Смелостта е съпротива на страха и контрол над страха, а не отсъствие му.
Марк Твен
Страхът е най-древното и силно от човешките чувства, а най-древният и най-силният страх е страхът от невидимото.
Х. Ф. Лъвкрафт
Властта не корумпира. Страхът корумпира... може би страхът от загуба на власт.
Джон Стайнбек
Научих, че куражът не е липса на страх, а триумф над него. Смелият човек не е този, който не изпитва страх, а който побеждава този страх.
Нелсън Мандела
Срам - това е страх пред хората, съвест - страх пред Бога.
Самюел Джонсън
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Изправи се пред най-дълбокия си страх. След това страхът няма власт и страхът от свободата се смалява и изчезва. Ти си свободен.
Джим Морисън
За мен единственият способ да се избавиш от своите страхове е да снимаш филм за тях.
Алфред Хичкок
Само едно нещо прави мечтата невъзможна: страхът от провал."
Паулу Коелю
Колко малко може да се направи под духа на страха.
Флорънс Найтингейл
Страхът е просто още една дума за определение на неразбирането.
Хънтър Томпсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
54
Следваща