Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 50
Но смъртта на татко промени вярата ми. Разбира се, любовта може да е страхотна, но това не означава, че ще бъде завинаги. Където преди мислех, че любовта е това, което те поддържа, което те носи, сега знаех, че не трае. Нараняването все пак щеше да дойде.
Лорън Дентън
В най-добрият случай доверието е лекомислено. В най-лошия това е най-сигурният начин да постигнем собствената си смърт.
Лорън Кейт
Трябва да живея живота си в светлината на смъртта им. Трябва да живея.
Лорън Оливър
Странно, че мисълта за него все още предизвикваше такава горчивина в нея. Тя мислеше, че смъртта щеше да победи това, превръщайки горчивината в скръб и обвиненията във вина. За известно време имаше. Но подобно на експериментите на алхимик, трансформацията се оказа илюзорна.
Лорън Уилиг
Сексуален песимизъм: уравнението на сексуалната любов извън предпоставките за възпроизвеждане със смъртта.
Лорънс Озбърн
Майката на Мишел и Анет Мюлер, отвлечена от децата си в Бон ла Роланд, почина в Аушвиц. И докато нацистите са желали смъртта им, французите са тези, които я поставят в опасност.
Лорънс Рийс
Смъртта е най-малко цивилизованият обред.
Луиз Ърдрич
Да, ти все още скърбиш за факта, че Оли не те обича така, както ти го обичаш. Но смъртта не е решение. Със сигурност не тази ужасна, разхвърляна смърт. Бихте ли могли поне да не обмислите възможен вариант, който да не ви кара да изглеждате дяволски на погребението?
Луси Холидей
Подобно на учениците, които ходят на училище, самолетите на техните бомбардировъчни мисии летят над Пекин всяка сутрин. И всеки път, когато чуя техните двигатели да атакуват въздуха, усещам известно леко напрежение, сякаш съм свидетел на нашествието на Смъртта, макар че това повишава съзнанието ми за съществуването на Живота.
Лу Сюн
Мисълта за смъртта е коварна: заловени от нея, забравяме да живеем.
Люк Вовнарг
Обучението продължава само известно време, завършва веднага щом се постигне желаната цел; човешкото образование е безкрайно и престава само със смъртта му.
Люк Фери
Моята късогледство се засилва - пише той три дни преди смъртта й, - но мечтите ми са компактни и цветни, като реклама.
М. Джон Харисън
Ако ескимосите могат да измислят петдесет думи за сняг, защото това е въпрос на живот и смърт, защо имаме само една дума за любов?
Майк Гейл
Тя беше уплашена. Страх от смъртта.
Майкъл Грант
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда. Съдих и ме съдиха. Минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад. И накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен.
Инаят Хан
Чу ли? ... Ние живеем с теб да се разберем нещо. Това е изключително важно в този велик смисъл, дори и ако нашето разбиране не променя нищо. Живот - надежда за разбиране. Всеки наркотик ти доставя непосилен живот без смисъл. А смисълът на живота е недостижим без достигането на смисъла на смъртта.
Владимир Леви
Дадох му сърцето си, той го взе и го измъчи до смърт, а после ми го хвърли обратно.
Емили Бронте
Смъртта е смърт, независимо как е причинена.
Фриц Хабер
"Дисциплината при идеални условия не е голяма заслуга. Трябва да я имаш пред лицето на смъртта, в противен случай тя е излишна" (Хобър Малоу)
Айзък Азимов
Религията учи на опасни глупости, че смъртта не е края.
Ричард Докинс
Не бой се, Аз съм първият и последният и живият; бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове; и имам ключовете на смъртта и на ада.
Иисус Христос
Смъртта е нашият единствен мъдър съветник. Винаги когато усещаш, както става обикновено, че всичко се е обърнало наопаки и те очаква гибел, обърни се към смъртта си и я попитай дали е така. Смъртта ще ти каже, че не си прав; че нищо извън нейното докосване няма истинско значение. Твоята смърт ще ти каже: "Още не съм те докоснала”.
Карлос Кастанеда
Предишна
1
...
49
50
(Текуща)
51
...
54
Следваща