Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 48
Уморих се от литературата: само мълчанието ме утешава. Ако продължа да пиша, това е защото нямам какво повече да постигна на този свят, освен да чакам смъртта. Търсене на думата в мрака. Всеки малък успех ме нахлува и ме поставя пред всички. Копнея да се въртя в калта. Едва мога да контролирам нуждата си от самоунижение, жаждата си за разврат и разврат. Грехът ме изкушава, забранените удоволствия ме примамват. Искам да бъда и прасе, и кокошка, след което да ги убия и да пия кръвта им.
Кларис Лиспектор
Смъртта й ме оставя едновременно изтощена и насърчена. Ето какво ти причинява трагедията, научавам се. Тъгата и дивата свобода на всичко това придават странна издръжливост. Чувствам се закалена и откъсната, притискам глава срещу ветровете и се тъпча напред към живота.
Клеър Бидуел Смит
Свойства на живота - подвижност и твърдост, смърт - инертност и омекотяване.
Клод Леви-Строс
Никой от нас не знае какво идва след смъртта. Всички ние, до известна степен, вероятно сме озадачени или може би малко уплашени от това.
Клоуи Бенджамин
На фона на чуждата смърт женската красота става особено забележима.
Коджи Сузуки
Какъв е смисълът да се придържаме към живота, ако смъртта все още е пред нас?
Колийн Хоук
Ние започваме да умираме от самото си раждане. В смъртта няма нищо странно.
Колин Хигинс
Смъртта е лош любовник.
Кормак Маккарти
Перата на совата са знак на смъртта, пратениците от онзи свят. Орловото перо е знак за живот, свързан с всички дейности на живите: правене на дъжд, засаждане и прибиране на реколтата, успех в риболова, защита на домовете и лечение на болести. Перото се смята за дъх на живота, обработващ силата и духа на птицата, от която някога е била жива част.
Крейг Джонсън
Смъртта иска да ме удари? Може би във вторник.
Кресли Коул
Смъртта, разбира се, е убежище. Тук отивате, когато ново име или маска и нос вече не могат да ви скрият от себе си. Тук бягате, когато никое от княжествата на вашата съвест не ви даде убежище.
Крис Клийв
Възрастните мъже кимнаха в съгласие. Илиада беше хубава история за деца, но беотийските фермери знаят какво носи войната – изгорени реколти, изнасилени дъщери и смърт. Славата е мимолетна, разходите са огромни, а ефектът е постоянен.
Майлз Камерън
Смъртта изобщо не се различава по красота, но понякога е толкова отвратителна, че съзнанието не е в състояние да я прегърне.
Кристина Улсон
Най-лошата жертва, която ходът на историята изисква, е смъртта на невинните.
Кристоф Хайн
Смъртта, която се случва в резултат на нашите действия, е еквивалентна на убийство, само ако не сме политици, нали?
Кристофър Мур
Всички религии и застрахователни компании се издържат само от страхът от смъртта.
Кристофър Мур
..ако животът и смъртта са неразривно свързани, отхвърляйки смъртта, отхвърляте и живота.
Кристофър Прийст
Много пъти успявах да надхитря смъртта. Поради тази причина аз престанах да се съобразявам с нея.
Кристофър Прийст
И все пак това, което трябва да порази всеки читател от двадесет и първи век, който следи хода на лятната криза от 1914, е неговата сурова модерност. Започна с отряд самоубийци и кавалкада от автомобили. Зад възмущението в Сараево стои една откровена терористична организация с култ към жертвата, смъртта и отмъщението; но тази организация беше екстериториална, без ясно географско или политическо местоположение; той беше разпръснат в клетки отвъд политическите граници, беше неотчетен, връзките му с всяко суверенно правителство бяха косвени, скрити и със сигурност много трудни за разпознаване извън организацията.
Кристофър Кларк
Все пак тя със сигурност беше също толкова виновна, колкото и той; припомняйки си случайните спекулации за това кога бабата на съпругата на Джаспър може да умре и по този начин да освободи Джаспър и Сюзън да се разведат, Лиз се запита дали може да съществува по-силен знак за съществена корумпираност на връзката, отколкото официалното й осъзнаване да зависи от смъртта на друго човешко същество.
Къртис Ситенфелд
Кремацията с гаранция освобождава човек от страха да се съживи след смъртта, ако някой вярва, че това е възможно днес. Въпреки това, мили деца, няма от какво да се страхувате – сега мъртвите не оживяват. Който е регистриран като мъртъв, е мъртъв.
Ладислав Фукс
Човешкият живот не е нищо друго освен очакване на смъртта.
Ладислав Фукс
Предишна
1
...
47
48
(Текуща)
49
...
54
Следваща