Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 46
Това е смел акт на доблест за съзерцаване на смъртта, но там, където животът е по-страшен от смъртта, тогава е най-истинската доблест, която се осмелява да живее.
Инадзо Нитобе
Прекаленото планиране води до корпоративна смърт.
Ингвар Кампрад
Смъртта идва постепенно, помисли си тя внезапно. Той прави знак и се отдръпва, но не за дълго - докато настъпи подходящият момент. Ще взема със себе си само някои движения, малко слух, памет и силата на биещото сърце.
Ингер Фримансон
Той трепереше от страх, пълзеше на четири крака под обстрел, плачеше сам в поле, осветено от луната, но все още не вярваше в победата на германците. Тъй като човек не вярва в смъртта, докато е млад и здрав.
Ирен Немировски
В този свят, всяка болест има свое собствено лечение. Само за смъртта няма лекарства.
Исмаил Кадаре
Смъртта се събужда от дрямка, проверява джобния му часовник и въздиша.
Ишбел Бий
Съвременният японец е просто сляп потребител на неща, които всъщност не му трябват. В потребителското общество дори смъртта губи своята изкупителна сила. Смъртта на потребителя е безсмислена като живота му. Загубихме всякаква чест.
Иън Бурума
Аз съм колекционер на пеперуди. Всички пеперуди, които искат да бъдат убити, се стичат при мен. Сгъвайки с молитва крилата си, те призовават смъртта си, но аз съм безмилостен, карам ги да живеят по-дълго, отколкото биха искали.
Йозеф Винклер
Тогава какви са маските? Човешкият страх от прах, смърт, голям сън, струва ми се, и нищо повече. Времето на смъртта определено е времето на маските и няма път към по-добър свят. Остава само пустинята и осъзнаването, че сме прах и маски като единствената защита от изначалния човешки страх от смъртта. Прахът е нашата маска на смъртта.
Йосип Млакич
...толкова зло, колкото смъртта и данъците на губернатора.
Каролин Джанис Чери
В смъртта няма никакъв смисъл - дори твоята пепел да се върне при предците. Живот, за който вече нищо не помниш.
Кавабата Ясунари
Помисли за това. В името на славата мъжете ще рискуват големи опасности. Те се поставят в челюстите на смъртта повече, отколкото заради децата си. За слава те ще си харчат парите като вода и ще си докопаят пръстите. Не сте ли наблюдавали това в собствения си дом?
Карен Есекс
Докато пишех надписа за гробницата му, разбрах, че първата смърт настъпва в езика, в този акт на изкореняване на субекти от настоящето, за да ги насадя в миналото. Преобразувайте ги в завършени действия. Неща, които започнаха и завършиха в едно изчезнало време. Това, което беше и няма да бъде отново.
Карина Сайнс Борго
...аз също се научих да презирам мястото, където съм роден. Не беше трудно, защото не живеех във Виена, а в една зловеща помийна яма, където бях заобиколен само от гниене и смърт.
Карина Сайнс Борго
Онези, които започнаха да се роят в екзотичния свят, обаче, не просто придобиваха неодушевени предмети, а навлизаха в нещо съвсем друго: потенциално опасен свят на духове, които биха могли да ги разболеят или дори да ги убият, на тайни и значения, чийто език са разбрали. не говорете, чиито символи не разбраха и където животът и смъртта буквално висят на косъм.
Карл Хофман
Смъртта предстои на всеки. Но ние не знаем, кога именно, и живеем така сякаш няма да дойде.
Карл Ясперс
Ние сме може би единственият вид на Земята, който осъзнава неизбежността на нашата индивидуална смъртност. Страхувам се, че скоро ще трябва да станем и единственият вид, който съзнателно ще наблюдава идването на собствената си колективна гибел или поне смъртта на своята цивилизация.
Карло Ровели
Смъртта оставя сърдечна болка, която никой не може да излекува, любовта оставя спомен, който никой не може да открадне.
Карма Браун
Смъртта е нещо, от което се страхуваме, освен в литературата или телевизията, когато сме склонни да се взираме право в нея.
Кат Кроули
Менструацията е аварийна спирачка, тя не позволява да се развият дефектни клетки, което би се оказало смърт за майката.
Катарина Вестре
Смъртта е естествена част от кръговратът на природата.
Катарина Масети
Има такива вредни хора, напомнящи насекоми, които намират своята смърт в чаша уиски, и трябва да ги извадиш от там с помощта на пръста си.
Алисия Хименес Бартлет
Предишна
1
...
45
46
(Текуща)
47
...
54
Следваща