Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 4
Единственият лек за настоящият махмурлук - това е смърт.
Робърт Бънчли
Вече не мисля за смъртта по романтичен начин.
Робърт Смит
Поетът не се страхува от смъртта не защото вярва във фантазията на героите, а защото смъртта постоянно посещава мислите му и по този начин е образ на ведър диалог.
Салваторе Куазимодо
Точно както тези, които са неизлечимо болни, възрастните знаят всичко за смъртта си, освен точно кога.
Филип Рот
Наркоманията е многогодишно наслаждение на смъртта.
Франсоа Мориак
Можеш да умреш, преди да мигнеш, така че пляскаш с мигли, намигваш и пускаш въздушни целувки, защото животът е флирт със смъртта.
Еминем
Смъртта е вечен сън.
Жозеф Фуше
Изглежда ми,че ако аз и ти трябва да изберем между два вида мисъл или действие, трябва да помним смъртта си и да опитаме да живеем така, че смъртта ни да не носи удоволствие на света.
Джон Стайнбек
След смъртта ще бъдеш това, което си бил, преди да се родиш.
Артур Шопенхауер
Само ако живееш на ръба на смъртта, можеш да осъзнаеш неописуемото удоволствие от живота.
Джеймс Клавел
Целта в живота е най-добрата защита срещу смъртта.
Примо Леви
Животът е затруднение, което предхожда смъртта.
Хенри Джеймс
Не се страхувайте от смъртта: докато сте живи - не е там, когато дойде, няма да бъдете.
Епикур
Сънят е малката мистерия на смъртта; сънят е първото посвещение в смъртта.
Плутарх
Храната ни е не само средство за живот, но и средство за смърт.
Плутарх
Смъртта е единственото, което още не ни се е отдало да опошлим напълно.
Олдъс Хъксли
Смъртта е по-лека от перо, а дългът по-тежък от гора.
Робърт Джордан
Образованието на човек завършва само с неговата смърт.
Робърт Лий
Смъртта, навярно е най-доброто изобретение на Живота. Тя – причината за промените. Тя изчиства старото, за да открие път за новото.
Стив Джобс
Човекът е единственото животно, което знае, че го очаква смърт, и единственото, съмняващо се в нейната окончателност.
Стивън Хокинг
Перспективата за ранна смърт ме накара да осъзная, че животът си струва да се живее.
Стивън Хокинг
Важно е тези, които се занимават с тероризъм, да осъзнаят, че нашата решимост да защитаваме нашите ценности и нашия начин на живот е по-голяма от тяхната решимост да причиняват смърт и унищожение на невинни хора в желанието си да наложат екстремизъм в света.
Тони Блеър
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
54
Следваща