Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 39
Червеният е най-хубавият цвят. Той отива на всяка жена, просто е нужно да е помни, че съществуват повече от 30 различни оттенъци на червеното. Живот, смърт, страст, най-добрият начин да се сложи край на копнеж - и това всичко това е червено. От жена в червено не можеш да отделиш очи.
Валентино
Основната крепост на нашата държава е човекът. Убедително доказателство за това е твърдостта и непреодолимата вяра на нашите войници в победата, дори когато изглеждаше, че не могат да дишат и смъртта ги преследва на всяка крачка.
Василий Чуйков
Не могат да ми вземат всичко. Смъртта ми е само моя.
Виктор дел Арбол
В гроба погребват не теб, а твоята смърт.
Виктор Ерофеев
Има хора, които нямат късмет от раждането си във всичко до самата си смърт.
Виктор Конецки
Смъртта е понятие, което е твърде неясно във времето.
Винс Флин
Човекът не се страхува от смъртта, а само от страданието.
Витолд Гомбрович
Когато вие, екзистенциалисти, ми говорите за съзнание, страх и нищо, аз избухвам в смях не защото не съм съгласен с вас, а защото трябва да се съглася с вас. Съгласих се и, ето, нищо не се случи... Смея се, защото се наслаждавам на страха, играя с нищото и играя с отговорност. Смъртта не съществува.
Витолд Гомбрович
Животът е вечно движение. Ако стоите неподвижно, смъртта неизбежно ще ви догони. Мисля, че тя вече е близо до всички нас. На целия свят.
Владимир Василев
Бъдещето за мен е в същата мъгла, както и миналото. Не мога да накарам себе си да се безпокоя за нещо, освен за настоящето, което също не ме вълнува особено. Видимо, смъртта ме е отпуснала.
Айзък Мериън
Вярвам, че подходът, който възприемаме, за да говорим с децата си за наркотици, може в някои случаи да означава разликата между живота и смъртта. Така че подходът ми е наистина прост: просто не искам да умрат. И аз искам те да могат да спасят живота на някого, ако видят, че някой умира.
Айлет Уолдман
Животът и смъртта излитат от противоположни посоки като въже, запалено в двата края, и където се срещнат, приключението свършва.
Айфер Тунч
Интересно е, помисли си тя, че човек не се страхува от смърт от разстояние, но когато ви гледа в лицето, се чувства като безмилостен враг, когото отчаяно искате да избегнете.
Айше Кулин
Смъртта има две лица - едното е прекрасно и безметежно, а другото грозно и страшно.
Аксел Мунте
Той лъжеше, като казваше, че знае всичко и не се страхува от смърта. Никой не иска да знае, че болестта му е неизлечима, и всеки човек се страхува от смъртта, което е напълно разбираемо.
Аксел Мунте
Излагайки се на смъртта за този, който ще живее в историята - това е да заплатиш с живота си за капка мастило.
Аксел Оксеншиерна
Нашите хора се раждат малки, след това растат и растат големи, понякога дори много, много големи, като баскетболисти. Те живеят, живеят, после в крайна сметка отново стават малко по-малки на ръст. Тук идва смъртта. И те няма.
Аксел Хаке
Основната задача на командира на хората е да спаси хората си от смърт. В противен случай от командир човек става пазач на гробището.
Албер Лондр
Смъртта е непонятна, несправедлива и болката, която причинява на тези, които претърпяват загубата на любим човек, винаги е толкова голяма и толкова дълбока, че самият живот сякаш е отишъл с мъртвия човек.
Габриел Ролон
В смъртта няма нищо страшно. Страшна е не смъртта, а умирането.
Гавин Екстенс
Единственият начин да си представим звука от този вид писъци е да го мислим като звук, произведен, когато Вселената се отвори, за да пропусне смъртта.
Гавриел Савит
За да не се превърнеш в инструмент на смъртта, убиваш ли?
Гавриел Савит
Предишна
1
...
38
39
(Текуща)
40
...
54
Следваща