Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 34
Страданието е оксиморон. Има неизмерим мир и удовлетворение в страданието за Христос. Сякаш сте търсили безкрайно целта си в живота и сега сте я намерили на най-неочакваното място: в смъртта на плътта ви. Това със сигурност е момент, който си струва да се смеете и танцувате. И в крайна сметка това изобщо не е страдание. Апостол Павел препоръчва да намираме радост в него. Беше ли ядосан?
Тед Декър
Важно е отношенията ни със селскостопанските животни да бъдат взаимни. Дължим на животните достоен живот и безболезнена смърт. Забелязах, че хората, които са най-далеч от природата, се страхуват най-много от смъртта...
Темпъл Грандин
Погледнете опита си в сънищата, за да знаете как ще се справите със смъртта. Потърсете своя опит със съня, за да откриете дали наистина сте будни или не.
Тензин Уангял Римпоче
Влизаме в бардо, междинно състояние след смърт, точно както влизаме в съня след заспиване. Ако нашият опит на съня липсва яснота и е от объркани емоционални състояния и обичайна реактивност, ние ще се обучим да преживяваме процесите на смъртта по същия начин.
Тензин Уангял Римпоче
Смъртта е само една крачка в нашето непрекъснато развитие. Такава крачка е било и нашето раждане с единствената разлика, че раждането е смърт за една форма на битието, а смъртта е раждане в друга форма на битието. Смъртта - това е щастие за умиращия човек. Умирайки преставаш да бъдеш смъртен.
Теодор Паркър
Изкуството е нашата защита срещу истерия и смърт.
Теодор Рьотке
Животът продължава за сметка на смъртта.
Тери Бисон
Ти очакваш смъртта; повече нищо няма значение.
Тиери Жонке
Исус наистина не е умрял – някой му е дал дълго лекарство, което го е накарало да изглежда като мъртъв, и той се съживява в гроба. Отговор: Римските войници са знаели как да убиват хора и нито един ученик не би бил заблуден от един полудрогиран, пребит Исус да мисли, че е победил смъртта и е открил царството.
Н. Т. Райт
Винаги бъдете готови и живейте, така че никога смъртта да не ви свари неподготвени.
Тома Кемпийски
Всички ние се стараем със всички усилия, да не оздравяваме - всъщност оздравяването от всички болести е смъртта.
Томас Браун
Всяка от книгите имаше свое послание: любовта е вечна, можете да приемете смъртта за свобода, силата на злото е голяма, трябва да се борите за доброто.
Анти Туомайнен
С какво право правя изводи за бъдещето, когато не знам нищо точно за миналото? Или мога да съм сигурен, че по време на смъртта си ще съм по-малко посредствен? Във всеки случай ще ми бъде толкова любопитно да видя как съм, че чувствата ми вече няма да са спонтанни. С целия вкус към чистата истина, в най-трагичния момент ще бъда изкуствен...
Антон Холбан
Чакам да мине времето, защото така сме предопределени. И в крайна сметка, стари, болни, със смърт до себе си, откриваме, че вече не можем да спрем времето. Колко бавно минават дните и колко бързо минават годините!
Антон Холбан
Смъртта е ужасна, но поне отнема болката.
Томас Енгер
Смъртта е също толкова естествена, колкото и живота.
Тони Морисън
Смъртта съвсем не е натрапчива - идва само веднъж.
Тонино Гуера
- Понякога ми се иска да имаш повече хумор. - Все пак не бих рискувал да го използвам. Мисля, че това е последната ни защита. И е по-добре да го запазите до момента, когато става дума за живот и смърт.
Торни Линдгрен
Смъртта, уникална версия на невидимата красота.
Тристан Цара
Бялото слънце самотно бяга към сините хълмове на смъртта.
Тумас Транстрьомер
Смъртта като опит е невъзможно да се сподели.
Уистън Хю Одън
Живота след диханието на смъртта се изпълва с потресаващ смисъл.
Уилям Дитрих
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
54
Следваща