Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 33
Смъртта трябва да бъде скрита възможно най-скоро, помисли Виктор. Изтрийте като грешка в писмо.
Стефан Брайс
Смъртта е нещо, което трябва да се насладите и аз се надявам да опитам моята.
Стефан Хесел
Смъртта е в бъдещето на всеки.
Стив Байн
Приемайки решение, често се оказваш пред дилеми, въпреки че, като правило, тези дилеми рядко са толкова фатални, както в екстремни ситуации, когато става въпрос за живота и смъртта.
Стивън Калахан
Но, сериозно, кога в историята страхът от смъртта някога е заставала между човек и неговите наркотици?
Стивън Котлър
Може би човек трябва да счита собствената си смърт за крайното явление на природата.
Стивън Крейн
Трябва ли да гледаме смъртта в лицето, за да ни накара да се изправим и да се изправим срещу Съпротивата?
Стивън Пресфийлд
Аз съм направил много грешки. Но съм работил много и не се боя от смъртта. Което е по-важно, аз не се боя от живота.
Стивън Сегал
Един мой приятел физик веднъж каза, че изправен пред смъртта, той е утешил отражението си, че никога повече няма да се налага да търси думата "херменевтика" в речника.
Стивън Уайнбърг
Нека погледнем към разпнатия Христос, лекарството за всичките ни нещастия. Неговият кръст е донесъл корона, Неговата страст е изкупила нашето прегрешение. Смъртта му е обезоръжила закона, кръвта му е измила душата на вярващия. Тази смърт е унищожението на нашите врагове, изворът на нашето щастие и вечното свидетелство за божествената любов.
Стивън Чарнок
Малкото време, което остава между този момент и нашата смърт, трябва да ускори усърдието ни да наследим безкрайната и непроменлива вечност на Бог.
Стивън Чарнок
Да вземеш живота на сериозно изисква да приемаш смъртта сериозно.
Стъдс Търкъл
Уви, смъртта непременно идва за всеки от нас.
Стюарт Макбрайд
Смъртта на животно, като смъртта на бебе, толкова проста и обикновена за родителите ми, ме потопи в ужас, страхувах се, че ще изчезна на свой ред, като тях, също толкова просто и бързо.
Суад
Не можете да забравите собствената си смърт.
Суад
Колко тънка е линията, която разделя вчерашните ни от днешните, щастието от нещастието, живота от смъртта.
Сузана Фортес
Работата в отдела за клане не предполага емоционално отношение към смъртта и ако някой не може без прекомерни прояви на чувства, тогава е по-добре той да смени професията си.
Сьорен Свайструп
Хес отдавна мислеше за смъртта с безразличие. Не защото мразеше живота, а защото съществуването беше болезнено.
Сьорен Свайструп
Разгледах книгите за изкуството и погълнах спокойствието на градината на Моне, искрящия цвят на импресионистите, силата и солидността на фигурите на Микеланджело, показващи титаничната сила на хората в едно с Бог, спокойните холандски жени на Ян Вермер, окъпани в разкошна светлина с цвят на мед... Засилваше се убеждението ми, че изкуството е по-силно от смъртта.
Сюзън Вриланд
Смъртта трябва да настъпи в сърцето, за да се повярва в нея. След като любовта умре, човек вярва в смъртта си.
Тайе Селаси
Очевидно ме е грижа за децата. Семейство, всякакви такива неща. Но всъщност не ме интересува животът, не ме интересува смъртта. Нищо. С такъв човек си имате работа. Ето защо не мога да бъда бит.
Тайсън Фюри
Какво струва един спокоен живот, подобен на живот след смъртта? Какво струва чистата любов, от която не е нито студено, нито горещо? Ако живеете, тогава живейте така, че да чувствате, че живеете! Ако обичаш, тогава обичай, без да щадиш живота!
Такео Аришима
Предишна
1
...
32
33
(Текуща)
34
...
54
Следваща