Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 27
Началото на смъртта на една връзка може да се види още в началото й. Погледнете отблизо началото и вижте края.
Мишел Ричмънд
Смъртта на единия е хляб за другия.
Моника Фагерхолм
Реших да отклоня отношението й, като дадох дълъг, южняшки отговор. Произхождам от хора, които знаят как да рисуват нещата. Дразнете южняка и ние ще изтощим моментите от живота ви с нашите бавни, подробни отговори, докато не станете нищо друго освен люспи от предишното си аз и много по-близо до смъртта.
Маурийн Джонсън
След това имах чувството, че имам два живота. Това бях аз, който бях преди атаката, този, който хората познаваха и искаха да се свържат. Единственият, който хората искаха да утешат и поправят. И имаше друг аз, скрит аз, който никой никога не е виждал. Имаше аз, който вкуси смъртта. Че знаех неща, които другите хора не знаеха.
Маурийн Джонсън
Смъртта е символ на всеки безпорядък.
Морис Мерло-Понти
Брегът е не само границата между морето и сушата, но и между живота и смъртта.
Мортен А. Стрьокснес
Хамас не се интересува от живота на палестинците. [Те] не се интересуват от живота на израелци или американци. Те не се интересуват от собствения си живот. Те смятат смъртта в името на своята идеология за начин на поклонение.
Мосаб Хасан Юсуф
Между живота и смъртта няма нищо, освен музика.
Мстислав Ростропович
Независимо дали можете да си представите собствената си смърт или не, изглежда съвсем естествено да се страхувате поне малко да не съществувате.
Найджъл Уорбъртън
Искаме печалба без болка; искаме възкресението, без да минаваме през гроба; искаме живот, без да изпитваме смърт; искаме корона, без да минаваме по пътя на кръста. Но в Божията икономика пътят нагоре е надолу.
Нанси Лий Демос
Исус не беше победен от смъртта. Със смъртта Си Той победи смъртта.
Нанси Лий Демос
Там Лин казва, че зайците се отказват, когато са хванати от койоти [...]. Той казва, че са съгласни да умрат, защото са животни и не могат да разберат надеждата. Но хората са различни. Те се борят срещу смъртта, колкото и лоши да изглеждат нещата и понякога, дори когато всичко е срещу тях, те побеждават.
Нанси Фармър
Животът и смъртта са в постоянна битка. Няма начин на този свят щастието да съществува само...
Нанси Фармър
Животът е невъзможен без смъртта.
Натали Бабит
Времето е страхотен илюзионист и магьосник, способен да прикрие очевидните и да изглади острите ъгли. Само това покритие и заглаждане е въображаемо. Никога не изтрива нищо, освен че крие най-непоносимото в далечните кътчета на паметта, където не е лесно да се достигне. Там, в изначалната чистота на цветове, звуци и усещания, всичко продължава да живее - от съкрушителни поражения, болка и смърт, до най-фините нюанси на удоволствието, красотата и... любовта.
Наталия Солнцева
Нито поезията, нито музиката, нито мислите на велики мъже ще проблеснат през ъгъла на ума ни в момента на смъртта. Ще си спомним само моментите, в които сме усещали как нишките на тялото ни пеят. Кърваво. Разхвърлян. В екстаз.
Наташа Мостърт
"Кой се страхува от смъртта" се занимава с тласъка и притеглянето в африканската култура, пред които са изправени влиятелните жени, когато тяхната култура има определени задължения и вярвания, които могат да ги задушат.
Неди Окорафор
Изследователите установиха, че независимо дали омега-3 маслата се консумират в риба или като добавки, те не предлагат значителна защита срещу сърдечно-съдови заболявания, рак или риск от смърт.
Нийл Барнард
Не призовах за гласуване в началото на стачката на миньорите през 1984 година. Ще съжалявам за това до смъртта си.
Нийл Кинък
Смъртта се съдържа в живота и живота се съдържа в смъртта, светлината се заражда в тъмнината и тъмнината стои на лявото рамо на светлината.
Ник Перумов
Работата е там, че колкото повече се страхуваш от смъртта, толкова повече умираш. Така че наистина не се отплаща. Това е страх от тъмното. Като всяко преживяване в живота, вие се чудите: Е, ако това някога се случи, как бих реагирал? и тогава се случва и едва тогава разбираш.
Ник Тошес
През целия си живот пристигах рано, само за да се озова самосъзнателно на ъгъла, пред вратата, в празна стая, но колкото по-близо до смъртта, толкова по-рано пристигам, толкова по-дълго съм доволен да чакам, може би да си дам фалшивото усещане, че има твърде много време, отколкото недостатъчно.
Никол Краус
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
54
Следваща