Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт" - страница 23
Вашият опит е напълно противоположен на теоретичните знания, а за киното чистата теория е смърт.
Вернер Херцог
Спомнянето е единственият начин да победим смъртта.
Давид Албахари
Не търсете смъртта. Смъртта ще те намери.
Даг Хамаршелд
Да, Господ е могъл да създаде всяка действително, но е създал именно тази! Раждане, болка, конфликти и смърт. Болката ни напомня за това че ние съществуваме. Конфликтите ни карат да изпитаме нашата сила. А смъртта...тя прави така, че да ни даде възможност да видим най-доброто което ни се е отдало да направи... и това което не сме успели, обобщавайки резултатите...
Даниел Уебстър
Всички страхове са един страх. Просто страхът от смъртта. И ние го приемаме, тогава сме в мир.
Дейвид Мамет
За мен съществува само една форма на величие: способността да проправиш мост между живота и смъртта.
Джеймс Дийн
Сега, когато баща ми не е между живите, аз, колкото и да е странно, в основата си не чувствам отсъствие, а обратно, а неговото присъствие. Едва след неговата смърт, аз истински започнах да разбирам всичко, което ми е говорил. Него го няма, аз все още продължавам да се уча от него.
Джеф Бриджис
Смъртта е лично дело за всеки, и тя поражда печал, отчаяние, изгаряща мъка или хладна философия.
Джон Стайнбек
Има време за живеене и време за умиране... Добрата смърт е за предпочитане, пред лошият живот. Мъдрият живее само толкова дълго, доколкото неговия живот има по-голяма ценност, от колкото смъртта. Дългият живот не винаги е по-добрия живот.
Джордж Елиът
Както винаги мисълта за собствената му смърт го успокояваше толкова, колкото тази на другите го смущаваше: може би защото, когато всичко беше казано и направено, собствената му смърт на първо място щеше да означава смъртта на целия свят?
Джузепе ди Лампедуза
Ще те обичам докато смъртта ни раздели, а след това ние ще се съединим завинаги.
Дилън Томас
Паметта е преодоляване на времето, преодоляване на смъртта.
Дмитрий Лихачов
Нищо не приближава човек към смъртта, така както дълголетието.
Дон Аминадо
Загубата на свобода за щедър ум е по-лоша от смъртта.
Александър Хамилтън
Смъртта, която няколко пъти ме взе и ме освободи, често все още ми се обажда и я изпращам на шибаната майка, която я е родила.
Едуардо Галеано
Живеем в свят, който се отнася с мъртвите по-добре от живите. Ние, живите, задаваме въпроси и даваме отговори и имаме други сериозни дефекти, които не могат да бъдат простени от система, която вярва, че смъртта, подобно на парите, подобрява хората.
Едуардо Галеано
Всички казват: Раздялата е смърт, а аз още съм жива.
Емили Дикинсън
Не ме плаши със смъртта - това е естественият край на живота.
Жан Жироду
За народа е толкова полезно да се бои от войни, колкото отделния индивид от смърт.
Жул Ренар
Болестите ни привикват към смърт. Дайте ми добра мигрена и аз ще се самоубия.
Жул Ренар
Ако искате да сте в състояние да издържите живота, се подгответе за смъртта.
Зигмунд Фройд
Изкуството е невъзможно без да танцува със смъртта.
Кърт Вонегът
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
54
Следваща