Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смърт"
Човекът не трябва да се страхува от смъртта, трябва да се страхува никога да не започне да живее...
Марк Аврелий
По-лесно се намират хора, които доброволно отиват на смърт, отколкото такива, които търпеливо понасят болка.
Юлий Цезар
Душата на човек се развива до смъртта.
Хипократ
Слуховете за моята смърт са силно преувеличени.
Марк Твен
Животът е приятен. Смъртта е мирна. Само преходът помежду им е проблемен.
Айзък Азимов
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика.
Йосиф Сталин
Няма лекарства нито за смъртта, нито за раждането; остава да само да се радваме на промеждутъка.
Джордж Сантаяна
Превентивната война е самоубийство от страх от смъртта.
Ото фон Бисмарк
Мисля за смъртта повече, от колкото другите хора, и това, навярно, е понеже аз обичам живота повече, отколкото те.
Анджелина Джоли
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Някои мислят, че футбола е дело на живот и смърт; аз съм съвършено разочарован от тази позиция. Готов съм да ви уверя в това, че футбола е много, много по-важен.
Бил Шанкли
Ние знаем, че любовта е силна, както смъртта; затова е трошлива като стъкло.
Ги дьо Мопасан
Смъртта се причинява от поглъщането на малки количества слюнка в продължение на дълъг период от време.
Джордж Карлин
Границите, които разделят живота от смъртта в най-добрият случай са неясни и смътни. Кой може да каже къде свършва едното и къде започва другото?
Едгар Алън По
Формирането на характера започва от детството и продължава до самата смърт.
Елинор Рузвелт
Животът вдъхновява повече страх от смъртта - това е животът, който е великото непознато.
Емил Чоран
По-добре достойна и героическа смърт, отколкото недостоен и подъл триумф.
Джордано Бруно
Казват, че смъртта убива човек, но не тя го убива. Убиват го скуката и безразличието.
Иги Поп
За любовта няма възраст, граница или смърт.
Джон Голзуърди
Никой не може да избяга от смъртта.
Цицерон
Нужно е да имаш голяма фантазия, за да се боиш от смъртта.
Марлене Дитрих
Нация, която продължава да харчи повече пари за военна отбрана година след година, отколкото за социални програми за подкрепа на населението, наближава своята духовната смърт.
Мартин Лутър Кинг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
54
Следваща