Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свобода" - страница 49
Свободата е единствената характерна черта на цивилизацията...
Лев Мечников
Социалният прогрес се намира в обратно пропорционално към степента на принуда, насилие или власт, проявяваща се в обществения живот, и, обратно, в пряко отношение към степента на развитие на свободата и самосъзнанието, или безвластието, анархията.
Лев Мечников
Но всеки имаше късмета да се роди свободен и всеки е свободен да направи своя избор: да умре в битка, защитавайки тази свобода, или да живее на колене.
Лев Пучков
Родителите ми бяха любители на книгите и ни отгледаха по начин, който разглеждаше свободата и подривната дейност като незаменими.
Лейла Слимани
За мен това е свобода, свобода от всичко: когато пиша, не съм жена. Аз не съм мюсюлманка. Аз не съм мароканка. Мога да преоткривам себе си и мога да преоткривам света.
Лейла Слимани
Жителите му са заразени от свободата. Това е ужасно заболяване, от което няма лечение.
Леонид Кудрявцев
За робът свободата е способността да избира господар.
Леонид Юзефович
Свободата на жените не е свързана с това, къде се намира тялото им, а с това, за какво мислят.
Лиза Сий
Всички ограничения на естествената свобода на човека, които не са необходими за простото поддържане на справедливостта, имат характер на робство и се различават един от друг само по степен.
Лизандър Спунър
Свободата, мирът и вътрешната радост ще продължат да ни убягват, докато не осъзнаем истинската си истина, без да се крием или да се срамуваме от това, което сме.
Лин Гранхорн
За да упражнява правото на свобода на словото, предоставено от Конституцията, човек трябва да изпълнява социалната отговорност на китайски гражданин.
Лиу Сяобо
Какво ни беше отказано? Свободата да обичаш там, където я намериш, въпреки класата, религията и нацията. Техен е този нов свят. Със сигурност тяхната любов и щастие са всичко от значение сега?
Лия Флеминг
Обещанието за свобода не е написано с кръв или гравирано в камък, а е вградено в тъканта на нашата нация.
Лора Кей
Синове на революция се борят за свобода. Те дават кръв, плът, крайници, самия им живот. Но дъщерите... ние жертваме нашите вечни души.
Лора Кей
Това беше нещо, което не можаха да ни вземат – свободата да си въобразяваме, да създаваме нови светове отвъд този.
Лора Маквей
Нека осъзнаеш собствената си свобода.
Лора Флоран
Всичко може да бъде взето от човека, освен едно нещо: последната от човешките свободи – да избереш отношението си при всеки даден набор от обстоятелства.
Лори Готлиб
Свобода или общност, общност или свобода. Човек трябва да реши начина, по който иска да живее. Аз избрах общността.
Лорън Гроф
Нещастието е робство; следователно щастието е свобода. Начинът да се намери щастието е чрез лечението. Следователно само чрез лечението човек намира свобода.
Лорън Оливър
Искахме свободата да обичаме. Искахме свободата да избираме. Сега трябва да се борим за това.
Лорън Оливър
Обратната страна на свободата е следната: Когато сте напълно свободни, вие също сте напълно сами.
Лорън Оливър
Петъците са най-трудните в някои отношения: толкова сте близо до свободата.
Лорън Оливър
Предишна
1
...
48
49
(Текуща)
50
...
55
Следваща