Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свобода" - страница 48
Раздялата би била трудна. Но свободата щеше да е сладка.
Ким Уилкинс
Във всеки от нас се крие звяр. Понякога е полезно да го пускате на свобода.
Кирил Бенедиктов
Мистерията на човешката съдба е, че сме съдени, но имаме свободата да изпълним или не изпълним съдбата си: реализирането на съдбата ни зависи от нас. Докато нечовешки същества като хлебарката осъзнават целия цикъл, без да се заблуждават, защото не правят избор.
Кларис Лиспектор
Смъртта й ме оставя едновременно изтощена и насърчена. Ето какво ти причинява трагедията, научавам се. Тъгата и дивата свобода на всичко това придават странна издръжливост. Чувствам се закалена и откъсната, притискам глава срещу ветровете и се тъпча напред към живота.
Клеър Бидуел Смит
Има много клонове и марки неолиберализъм, но зад тях стои една доминираща тема: че свободните пазари, на които хората максимизират своите материални интереси, осигуряват най-доброто средство за задоволяване на човешките стремежи и че пазарите трябва да бъдат предпочитани пред държавите и политиката, които в най-добрия случай са неефективни и в най-лошата заплаха за свободата.
Колин Крауч
Най-важното усещане, което може да изпитва човек е чувството за свобода.
Колин Уилсън
Съединените щати ще се противопоставят активно на политиките на този ирански режим и в същото време ще работим в подкрепа на стремежите на иранския народ за свобода в собствената си страна.
Кондолиза Райс
Качвам се зад волана... Тръгвам веднага, без нито веднъж да се обърна назад; това е дълго пътуване, но води до свобода.
Корине Хофман
От великите събития се раждат велики истини. Най-великата истина е, че няма свобода без страх и вериги...
Костас Варналис
Копнежът за свобода изостря остроумието.
Кристина Лопес Барио
Произведението на изкуството е писък на свободата.
Кристофър Лаш
Ако четете фолклор и митология, всякакви митове, всякакви приказки, бягането винаги се свързва със свобода и жизненост, младост и вечна енергичност. Едва през нашия живот бягането се свързва със страх и болка.
Кристофър Макдугъл
Това е свободата: няма прегради, няма вериги и любовта не е средство за достигане на целта, а върховна цел.
Кристофър Хемптън
Трудно е човек да разбере, че свободата се крие именно в това, че можем да се откажем от нещо.
Кшищоф Зануси
Абсолютната свобода в изкуството е плодотворна само за гении. В повечето случаи това води до претенциозност и вторичност.
Кшищоф Кешльовски
Всичко, което исках, беше да бъдеш свободен от всичко. И с тази свобода ти често ми показваше друг свят, така че исках да бъдеш още по-свободен. Исках да бъдеш толкова свободен, че да живееш живота си за други хора.
Кюн-сук Шин
През целия си живот никога не съм бил свободен. Никога не съм успявал да направя нищо със свобода, освен в областта на писането си.
Лангстън Хюз
Никоя държава не може да провъзгласи целта на своята национална политика да осигури свобода на всички народи по света, които в момента живеят в условията на комунистическа или друга диктатура. Не можем да станем като благородния рицар Галахад и да поемем освобождението на света от всички злини.
Алън Дълес
Свободата прави това с хората, осъзнава той. След като го опитате, никога няма да искате да го пуснете.
Алън Стийл
Човешкият живот се състои в това да правите определени неща... да участвате в живота на общността; да мога да говоря по теми, които ме интересуват и там свободата на словото влиза в него.
Амартя Сен
Ние живеем в свят, в който има нужда от плуралистични институции и от признаване на различни видове свобода, икономическа, социална, културна и политическа, които са взаимосвързани.
Амартя Сен
Той е принципен враг на комунизма и либерал, ако либерализмът се разбира като признаване на личната свобода като абсолютна ценност.
Лев Лосев
Предишна
1
...
47
48
(Текуща)
49
...
55
Следваща