Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свобода" - страница 36
И че разбрах, че любовта е нестабилно равновесие, което се колебае между свободата и компромиса, и че тези, които обичат, вървят мощно и нестабилно по тънък и винаги несигурен път, но без изобщо да отместват поглед, за да попитат какъв друг начин биха могли да предприеме.
Симона Спарако
Едва когато искаме да вземем живота си от ръцете на Отец и да го поставим под собствен контрол, се оказваме обзети от безпокойство. Тайната на свободата от безпокойството е свободата от себе си и изоставянето на собствените ни планове. Но този дух се появява в живота ни само когато умовете ни са изпълнени със знанието, че на нашия Баща можем да се доверим безусловно, че ще ни осигури всичко необходимо.
Синклер Фъргюсън
Не ставаш майстор музикант, като свириш както искаш, като си въобразяваш, че ученето на гами е чист легализъм и робство! Не, истинската свобода във всяка област на живота е следствие от редовна дисциплина. Не по-малко вярно е и за молитвения живот.
Синклер Фъргюсън
Може да идеализираме свободата, но когато става дума за нашите навици, ние сме напълно поробени.
Согиал Ринпоче
Въпреки че сме били накарани да вярваме, че ако се пуснем, няма да останем без нищо, самият живот разкрива отново и отново обратното: че пускането е пътят към истинската свобода.
Согиал Ринпоче
Подобно на цветята и растенията, ние също се нуждаем от почва под краката си, топлина и слънчева светлина и храна за нашия дух, защитни граници, грижа и грижи, свобода да растем необременени и без ограничения и пълна подкрепа от Вселената, за да станем възможно най-великото си аз.
Соня Чокет
Аз не живея в миналото, щастлива съм в настоящето и днешната свобода за нищо не бих я заменила.
София Ротару
На първо място парите са лична свобода, която ми предоставя възможността да избирам именно това, което искам, и да живея, както считам за правилно.
София Ротару
Ние не приписваме заслугата на идеала за религиозна свобода, когато говорим така, сякаш религиозните вярвания са нещо, от което възрастните с публичен дух трябва да се срамуват.
Стивън Картър
Възможно е човешката раса да не е готова за свобода. Въздухът на свободата може да е твърде рядък, за да го дишаме... Парадоксът изглежда е, както Сократ показа отдавна, че истински свободният индивид е свободен само до степента на собственото си самообладание. Докато онези, които не искат да управляват себе си, са осъдени да намерят господари, които да ги управляват.
Стивън Пресфийлд
Не работи да имате много пари, ако вашият вътрешен духовен живот е пустиня, ако нямате свобода освен да преследвате все повече и повече пари. Качеството на живот е толкова важно, колкото и купищата пари.
Стюарт Уайлд
Никога не съм бил толкова щастлива. Да бъда с него, толкова близо, за няколко минути, какво чудо! Почувствах щастие в цялото си тяло, дори не можех да го определя в този момент. Аз съм много наивна и нямам образование повече от коза, но това усещане за чудо беше подобно на усещането за свободата на сърцето и тялото ми.
Суад
Мечтата за свобода е свързана с брака. Напусни къщата на баща си за къщата на съпруга си и никога повече не се връщай там, дори ако мъжът ти те бие.
Суад
Разберете и приемете циклите на парите. Неуспехите, които може да имате днес или следващата година, няма да ви предпазят от финансова свобода. Ако държите на целите и мечтите си, ще стигнете до там.
Сузи Орман
Борбата за свобода може да бъде законна само тогава, когато вече я имаш.
Тадеуш Котарбински
Докато излизах през вратата към портата, която щеше да доведе до свободата ми, знаех, че ако не оставя горчивината и омразата си, пак ще бъда в затвора.
Тара Суорт
Най-накрая бях започнала да схващам нещо, което трябваше да стане очевидно веднага: че някой се е противопоставил на големия марш към равенство; някой е бил човекът, от когото е трябвало да бъде изтръгната свободата.
Тара Уестоувър
Джазът е свобода. Помислете за това.
Телониъс Монк
Евреите, които го искат, ще постигнат своята държава. Най-после ще живеем като свободни хора на собствената си земя и ще умрем мирно в собствените си домове. Светът ще бъде освободен от нашата свобода, обогатен от нашето богатство, възвеличен от нашето величие. И каквото и да опитаме там за наша собствена полза, ще се отрази мощно и благотворно за доброто на цялото човечество.
Теодор Херцел
Той беше отгледан от три медицински сестри: свобода, самота и мадмоазел. Заедно тримата му осигуряват образование. От тях той научи всичко, което вярваше, че е възможно да научи.
Тимоте дьо Фомбел
Лятото продължи цял живот. Беше експлозия на свобода. Огромен огън, в който хвърлиха всички останали сезони - да видят какво е останало от тях. От тях не беше останало абсолютно нищо.
Тимоте дьо Фомбел
В крайна сметка свободата е изключително относително и субективно нещо.
Тимъти Зан
Предишна
1
...
35
36
(Текуща)
37
...
55
Следваща