Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свобода" - страница 35
Свободата живее без принуда от правителството. Затова, когато политик говори за свободата на тази група или за това, попитайте се дали той се застъпва за повече действия на правителството или по-малко.
Рон Пол
Трябва да се смеем. Защото смехът, кaкто вече знаем, е първото доказателство за свободата.
Росарио Кастелянос
Там, където започва царството на свободата на мисълта и действията, определянето на хората според родовите закони приключва.
Рудолф Щайнер
Знаете ли, Хю Хефнър играе важна роля в кариерата ми, като популяризира движението за свобода на словото. Хората забравят това за него.
Рут Уестхаймер
Разбирам жертвите, които американските военнослужещи и жените са направили, за да защитят свободата и демокрацията в моята страна и по света.
Сай
Жанрът фентъзи дава голяма свобода на въображението. Реалността там няма никаква власт.
Саманта Йънг
Защото никой няма да поддаде упорито своите свободи, нито може лесно да бъдат покорени, където знанието е разсеяно и добродетелта запазена. Напротив, когато хората са всеобщо невежи и развратни в своите нрави, те ще потънат под собствената си тежест, без помощта на чужди нашественици.
Самюел Адамс
Конституцията никога не трябва да бъде тълкувана така, че да разрешава на Конгреса да нарушава справедливата свобода на печата или правата на съвест; или да попречат на хората на САЩ, които са мирни граждани, да запазят собствените си оръжия.
Самюел Адамс
Нашият съюз вече е завършен; нашата конституция съставена, създадена и одобрена. Сега сте пазители на собствените си свободи.
Самюел Адамс
Религията и добрите нрави са единствената здрава основа на обществената свобода и щастие.
Самюел Адамс
Благодаря на Бога, че съм живял, за да видя страната си независима и свободна. Тя може дълго да се радва на своята независимост и свобода, ако иска. Зависи от нейната добродетел.
Самюел Адамс
Правото на свободата да е дар на Бога, не е в силата на човека да отчужди този дар и доброволно да стане роб.
Самюел Адамс
Истината е, че всички може да са свободни, ако ценят свободата и я защитават, както трябва.
Самюел Адамс
По Божията благодат в нашата страна имаме три скъпоценни блага: свобода на словото, свобода на съвеста и благоразумието никога да не използваме едните и другите.
Марк Твен
В развитието на свободата на Запад е внесъл неоценим принос за отделянето на църквата от държавата. Бог и кесар, църква и държава, духовна и светска власт - такъв е бил и преобладаващият дуализъм в западната култура. В исляма Бог е кесар; в Китай и Япония кесаря е Бог, в православието кесаря е младши партньор на Бог.
Самюъл Хънтингтън
Тревожността е световъртежът на свободата.
Сара Бейкуел
Аз съм собствената си свобода: нито повече, нито по-малко.
Сара Бейкуел
Не мога да се погрижа за нуждите на всеки и от какво ще бъдат обидени; това е една свобода, която имам.
Сара Силвърман
Тук се случва много свобода, която нямаш там, където си. Земята, условията там, те хваща в ограничения. За мен изглежда няма ограничение, а само потенциал.
Ани Кейгън
Злото поражда неправилно тълкуване на свободата.
Сергей Козлов
Човек е свободен до тогава, докато той вярва в своята свобода.
Сергей Лукяненко
Трябва да разберем, че най-висшата форма на свобода носи със себе си най-голямата степен на дисциплина.
Сесар Чавес
Предишна
1
...
34
35
(Текуща)
36
...
55
Следваща