Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свобода" - страница 31
Това, което не осъзнавах тогава, но сега знам твърде добре, е, че искрите носят в себе си желанието да бъдат освободени от бремето на яркостта. И затова вече не пиша и защо тъмнината е моята свобода и моето щастие.
Марк Странд
Да, съграждани, религията е несъвместима със свободата - това е, което почувствахте.
Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад
Не мога да работя в домашна кухня; просто е твърде ограничено. Няма свобода и няма бръмчене.
Марко Пиер Уайт
Колкото по-ясни са правилата и ограниченията, налагани от родителите, толкова по-високо е самочувствието на детето. Колкото повече свобода е имало детето, толкова по-ниско е самочувствието му.
Мартин Селигман
Истинската свобода означава освобождаване от диктата на егото и съпътстващите го емоции.
Матийо Рикар
Единственият път към свободата е борбата. Поне със себе си. Най-скучният борба.
Мелвин Браг
Казвам го, защото идва момент, в който трябва да решите дали това, което искате от живота, е по-важно от привързаностите, от които бихте лишили за тази свобода.
Мелиса Хил
Свободата е единственото нещо, което трябва да изискваме в живота, защото всички други добри неща произтичат от нея.
Мигел Сихуко
Вятър, слънце и прах. Какво може да бъде по-добро усещане за пълна свобода, когато целият живот е напред!
Анатолий Виноградов
Страхът е мощен инструмент за сила, брат ми, дори много мощен. Човек трябва само да избере правилния мотив и хората ще седят спокойно, съсредоточени върху всякакви дребни глупости и няма да започнат да възникват за наистина важни неща, като: свобода на словото или други основни човешки правила.
Андерш де ла Моте
Свободата се превърна в стока, чиято достъпност, парадоксално, държи обществото под контрол. Изглежда, че заплахата от загубата й ни позволява да толерираме налагането му.
Анджей Сташук
Не искам да видя целия египетски народ да се чувства защитен от моето присъствие. Те наистина трябва да се борят за свободата си независимо дали съм там или не.
Мохамед ел Барадей
Египет трябва да настигне останалия свят. Трябва да бъдем свободни, демократични и - общество, в което хората имат право да живеят в свобода и достойнство.
Мохамед ел Барадей
Има много йоги, които са правили тези неща или са имали тези преживявания от години - и сега те търсят свобода.
Муджи
Свободата и моралът трябваше да спечелят бавно пътя си в продължение на много векове, докато накрая разширяването на свободата направи възможно големия технологичен напредък на индустриалната революция и разцвета на съвременния капитализъм.
Мъри Ротбард
Мисля, че имаше причина Бог да ми помогне да избягам... и не приемам свободата си за даденост.
Надия Мурад
Разочарованието е страничен продукт от опитите да изпълним отговорностите, които Бог не възнамерява да носим. Свободата, радостта и плодовитостта идват от търсенето на определяне на Божиите приоритети за всеки сезон от живота и след това тръгването на изпълнение на тези приоритети със силата на Неговия Дух, осъзнавайки, че Той е предоставил необходимото време и способности, за да направи всичко, което Той ни призова да направим.
Нанси Лий Демос
Вземете за правило да влагате 10% от всички пари, които влизат в живота ви, в специална сметка. Точно това е сумата, която в крайна сметка ще се превърне в качество на финансовата свобода.
Наталия Правдина
Не са много хората, които наистина поставят живота си на линията на човешката свобода.
Нийл Фъргюсън
Ние сме ограничени същества, обречени никога да не получат частица от мъдростта, която е необходима, за да се справим с безкрайността. Книгата ми има много общо с невероятната сила и красота на тази почти непостижима свобода. Тъй като никой от нас наистина не го опознава, ние не знаем какви изключително мощни опасности могат да се крият в него.
Ник Тошес
Мистерията позволява мечти и несигурност за романтика, забравата отваря вратата за прошка и дори изкупление. В моята къща огнището е неразбивано от безкрайния порой на външния свят. Това е, подобно на брака или свободата, не нещо, а действие: процес, който трябва да създадем, а не скала, на която можем да стоим.
Ник Харкауей
Пътуването предоставя поводи за разтърсване, но не, както вярват хората, свобода. Всъщност това включва един вид редукция: лишен от обичайната обстановка, обичайната рутина, отрязана като толкова много опаковъчна хартия, пътникът се оказва намален до по-скромни размери - но също така по-отворен за любопитство, за интуиция, за любов от пръв поглед.
Никола Бувие
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
55
Следваща