Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свобода" - страница 2
Свободен човек може да стане само чрез свободата на другите хора.
Симон дьо Бовоар
Изправи се пред най-дълбокия си страх. След това страхът няма власт и страхът от свободата се смалява и изчезва. Ти си свободен.
Джим Морисън
Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане.
Джордж Вашингтон
Свободата е крехка и трябва да бъде защитена. Да го жертваш, дори като временна мярка, означава да го предадеш.
Джърмейн Гриър
Човекът е обречен на свобода.
Жан-Пол Сартр
Истинската свобода - това е да нямаш нищо. Бях по-свободен, когато нямах нито цент.
Майк Тайсън
Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.
Бенджамин Франклин
Този, който вярва в свободата на волята, явно никога не е обичал и никога не е ненавиждал.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Свободата не може да се симулира.
Станислав Йежи Лец
Задълженията на нашите представители във Вашингтон са да защитават нашата свобода, а не да ограбят света, да ускорят войни без печелене, като същевременно носят фалит и икономически сътресения на нашия народ.
Рон Пол
Най-голямата заплаха за свободата е отсъствието на критика.
Уоле Шоинка
Свободата е правото на хората свободно да действат, мислят и да говорят без лицемерие.
Хосе Марти
Следващо значение за свободата и справедливостта е народното образование, без което нито свободата, нито справедливостта могат да бъдат постоянно поддържани.
Джеймс Гарфийлд
Имам нужда от този див живот, от тази свобода.
Зейн Грей
На този свят може да защитиш собствените си свободи, само ако защитиш свободата на другите. Можеш да бъдеш свободен, само ако аз съм свободен.
Кларънс Дароу
Дървото на свободата трябва да бъде наторявано от време на време с кръвта на патриотите и тираните.
Томас Джеферсън
Вярвам, че тенденцията към повече свобода и демокрация е необратима, но това може да се промени.
Дан Куейл
Дайте на мъжа свобода на ръцете... и той веднага ще ги пусне на воля.
Мей Уест
Единственият начин да се справиш с липсата на свобода в света е да станеш абсолютно свободен, така че самото ти съществуване да бъде своеобразен бунт.
Албер Камю
Докъдето се простира твоята способност да се налагаш над себе си, дотам се простира и твоята свобода.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Условието, необходимо за всяко изкуство, не е толкова свобода от ограничения като свобода от фалшификация и от външно вмешателство.
Уила Катър
Който не обича самотата той не обича свободата, защото само в самотата е възможно да бъдеш свободен.
Артур Шопенхауер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
55
Следваща