Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Промяна" - страница 55
За съжаление познавам лекотата, с която едно лице може да бъде привлечено към наказателна отговорност. Въпреки увереността ми, че това не може да става системно, в отделни случаи може да стане и поръчково. Бизнес конкуренти могат да разчистят сметката чрез "услугата" на някой прокурор да започне наказателно преследване и скоро след това да го прекрати поради необоснованост. Привличането към наказателна отговорност може да бъде контролирано, включително и по реда на инстанционния прокурорски контрол, но дори и делото да бъде прекратено, това няма да промени факта, че с неговото начало е започнала и процедурата по гражданската конфискация, която може да отнеме години и да се съсипе всеки бизнес".
Борис Велчев
"След време ден след ден си давах сметка, че смъртта на баща ми опрости моята игра. Съзнанието ми се лиши от някои мисли и съмнения, които ме мъчеха и за които съм размишлявал. Престанах да обръщам внимание на чуждото мнение за играта ми. Покрай болестта на татко разбрах, че има далеч по-неразрешими проблеми. Футболът беше моят живот, но животът не е само футбол. Добрата ми игра може би се дължи на факта, че осъзнах това." (Обяснява промяната в себе си след смъртта на баща си)
Алесандро Дел Пиеро
Ние живеем в епоха на траибализъм. Това е едно племе в Африка. При тях когато на смяна на едно поколение идва друго, то унищожава всичко, създадено от предишното, и започва отначало. И така 4000 години стоят на едно и също място. И при нас всяко поколение смята, че трябва да направи своята голяма промяна. А големи специалисти на големите промени са англосаксонците. Според тях големите промени стават бавно - като английската ливада - полека, но сигурно и едно върху друго се слага - синът след бащата. Всичко друго е игра на промени и революции.
Тончо Жечев
Стара, макар и рядко споменавана истина е, че народите са в много по-голяма степен жертви на обстоятелствата, отколкото отделния човек. Човекът е продукт на две неща: наследствеността, скрита в гените му и средата в която живее. От наследствеността си той не може да избяга, но може да промени средата. В краен случай, ако тя не му понася, той може да се вдигне и да отиде другаде. Далеч по-трудно е цял един народ да направи същото.
Веселин Кандимиров
Няма нищо по-трудно от това да се промени статуквото, но си струва да опитаме.
Поли Карастоянова
Той (храмът) приел всички архиви, създадени от жреците от самото начало до онзи период, когато ще дойде промяна на земното положение и завръщането на Великия Посветен (Исус) в тази и други земи за изпълнение на описаните там пророчества...
Едгар Кейси
Човечеството мрази промените, и въпреки това, единствено те обуславят прогреса му.
Чарлз Кетъринг
Според мен българинът е много жилав народ и дълбоко в себе си, въпреки че през последните години малко се промени, той е добър народ. Българинът е добър човек.
Димитър Коклин
Ненасилието не е само за определени хора, то е за всички. Това е начин на живот на основата на уважението спрямо всеки човек и природата. Това е средство за предизвикване на социални и политически промени и за разбиране на злото, без да правим зло. То е съвсем нов начин на мислене.
Марийд Кориган
Ние не можем да имаме свободно правителство без избори... Борбите около изборите олицетворяват практическото приложение на човешката природа към случая. Станалото положително ще се повтаря в подобни ситуации. Човешката природа няма да се промени.
Ейбрахам Линкълн
"16 години след промените да четеш досиета отпреди 30 години е ужасно! Защото досиетата са прочистени, истината е прочистена. И вече не е истина." - по повод отварянето досиетата на ДС, пред в. "Труд"; 05.2006.
Никола Манев
Аз съм дълбоко убедена, че човешкият живот се развива еволюционно, което означава, че ние винаги се променяме и трябва да се променяме. Не намирам промените за нещо ужасно.
Ангела Меркел
Ракът на времето ни разяжда. Нашите герои отдавна са извършили самоубийство или понастоящем се самоубиват. Значи не Времето, а Безвремието е героят. Трябва да тръгнем всички в крак, сплотено към затвора на смъртта. Спасение няма. Времето няма да се промени.
Хенри Милър
Когато се поотраках малко, Лил спря да ме поучава. Един ден просто отидох при него и го помолих да продължи да ме съветва, защото ми липсва бащинското му отношение. Колкото и да израствам в музикалния бизнес винаги ще търся подкрепата и одобрението му. Той стана един от най-близките ми хора и това едва ли ще се промени с годините.
Ники Минаж
Доверието на хората не се печели само с имена на лидери, изявени политици или листи. Доверието се печели с ясни позиции и решения на наболели за обществото промени.
Надежда Михайлова
"Ами трябва да...от миналото да ни напомнят футболистите, че са ги победили...Закъснях с промените. Видя се влизането на тези двамата (б.р. Благо Георгиев и Янков) и на следващия третия (б.р. Христо Йовов). Трябва да благодаря на Жоро - вратаря, който спаси дузпа и още 1-2 гола." - след равенството 1:1 в евроквалификационен мач срещу Албания в Тирана; 17.10.2007.
Димитър Пенев
Във флота има правило, че новият капитан не може да прави никакви промени в курса, преди да е изминал поне половин час от встъпването му на вахта. Това правило е много подходящо за командири и щабни офицери, които поемат командването по време на война. Те би трябвало да изчакат поне една седмица, преди да направят някакви радикални промени, освен ако не са поставени там да оправят ситуация, която вече е тръгнала в лоша посока.
Джордж Патън
За да успеете – във всеки проект, във всяка нова работа или бизнес трябва да давате 100% от себе си. Постигането на успеха е изключително усилие. Задържането на постигнатото е процес и изисква още по-голяма мотивация. Днес вие сте промяната, след 5 години вече ще сте част от статуквото. Ще има други като вас, които ще усещат, че знаят и разбират повече от другите. Ще са смели и решителни, малко хазартни, защото няма да имат друг шанс.
Иво Прокопиев
Ако успях да спечеля доверието на българите, то вероятно се дължи на умерения ми тон. По време на кампанията аз грижливо избягвах всякакви популистки речи, всякаква прибързаност и се стараех да не влизам в политически игри. Ясно е, че лошото управление на предишните правителства в някои сектори също натежа. Избирателите желаеха промяна. Освен това говорех «положително», не отговарях на хулите. Стараехме се да говорим за това, което наистина вълнува всеки гражданин. А това бе ново." - отговор на въпроса на International Politics: "Как си обяснявате Вашата победа на изборите?
Симеон Сакскобургготски
"Много предизвикателства има пред нас. Изказванията на Доган прочетох много внимателно, едва ли има нещо, което да прилича на заглавията, така че - спокойно. Консултации за това трябва да имаме и гледаме всичко, което е най-добро и ползотворно." (коментира изказване на Доган, в което последният заявява, че са нужни промени в кабинета)
Симеон Сакскобургготски
"България най-накрая не е президентска република. Трябва да се гледат нещата спокойно, да се извади само градивното, а не отрицателното." (коментира изказване на президента, че са необходими промени в кабинета)
Симеон Сакскобургготски
Не бойте се - човешкият род не ще бъде изтрит от лицето на Земята. Виждам - унищожения. Неузнаваеми промени. Обновеното Човечество ще се лиши от една нелепа и страшна своя съставка - озвереността. В него ще вземе връх Христовата душа. След грандиозни изпитания на границата на оцеляване ще се оттласне напред. Към позабравената пренебрегвана Духовност.
Слава Севрюкова
Предишна
1
...
53
54
55
(Текуща)
56
Следваща