Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Промяна" - страница 5
Когато тъканта на обществото е толкова твърда, че не може да се промени достатъчно бързо, корекциите се постигат чрез социални вълнения и революции.
Джон Бойд Ор
Не съм решил да стана офицер, за да започна военна кариера. Все още исках да бъда агроном и да работя в някое отдалечено кътче на Русия след войната. Не можех да предположа, че страната ми ще се промени, а аз ще го направя.
Александър Василевски
Има непреодолимо искане за укрепване на ръководството на конструктивните сили на света в сегашното знаменито време. Това е вярно поради невероятни, почти невероятни промени, настъпили през последните години на всеки континент.
Джон Мот
Без убеждението, че можете да осъществите промяна, няма да действате, дори ако видите визията. Вашите чувства ще ви задържат.
Джон П. Котър
Понякога е възможно да промените нагласите на милиони, но е невъзможно да промените отношението на един човек.
Едуард Бернайс
Ако не можете да промените съдбата си, променете отношението си.
Ейми Тан
Еволюцията на нашето индивидуално съзнание проправя пътя към еволюцията на нашето колективно съзнание. Тази индивидуално-колективна еволюция, повече от всичко друго, може и трябва да промени този свят.
Ервин Ласло
Когато устойчивостта се разглежда като въпрос на оцеляване за вашия бизнес, вярвам, че можете да създадете големи промени.
Камерън Синклер
Когато фокусът ви е социалната промяна, а не финансовата промяна, защо не искате да споделяте това открито? Иновациите успяват само когато са споделени.
Камерън Синклер
Ясно е, че всяка цивилизация претърпява процес на историческа промяна. Можем да видим, че цивилизацията възниква, преминава през дълъг опит и в крайна сметка изчезва.
Карол Куигли
Западната цивилизация представлява една от най-трудните задачи за исторически анализ, тъй като все още не е завършена, защото ние сме част от нея и ни липсва перспектива, и тъй като тя представлява значително отклонение от нашия модел на историческа промяна.
Карол Куигли
Не се сърдете на времето - девет десети от човечеството не може да започне нито един разговор, ако времето не се промени.
Кин Хъбърд
Но е вярно, че някои списания имат политика да показват само определено количество черни момичета на кориците си. Наоми е права. Не е честно и бих искала да се промени.
Клаудия Шифер
Сега всички сме революционери, пристрастени към промяната.
Кристофър Лаш
Цената на всяко нещо се повишава и пада от време на време и от място на място; и с всяка такава промяна покупателната способност на парите се променя, доколкото това нещо върви.
Алфред Маршал
Ако трябваше да се направят някакви промени в обществото, това трябваше да бъдат майките.
Лейма Гбоуи
Би било особено трагично, ако хората, които най-много ценят идеалите за мир, които са най-разтревожени за политическо сътрудничество в по-широк от националния мащаб, направи грешката да подценяват темпото на икономическите промени в съвременния ни свят.
Лестър Пиърсън
Баща ми беше атеист и винаги описваше себе си като сърбин. Добре, може би сме били мюсюлмани за 250 години, но преди това сме били православни, а дълбоко в себе си винаги сме били сърби. Религията не може да промени това. Ние само сме станали мюсюлмани, за да оцелеем под властта на турците.
Емир Кустурица
Дяволът може да се промени още. Някога той е бил ангел и може би ще продължи да еволюира.
Лоурънс Питър
Хората са алергични към промените. Те обичат да казват: "Ние винаги го правим по този начин." Аз се опитвам да се преборя с това. Ето защо на стената имам часовник, който се движи обратно на часовниковата стрелка.
Грейс Хопър
Всички промени са съпроводени с болка. Ако ти не чувстваш болка, то значи нищо не се променя.
Мел Гибсън
Майчинството много силно ме промени. Разбрах, че сега не мога да си позволя да се занимавам със самоунищожение.
Анджелина Джоли
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
56
Следваща