Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Промяна" - страница 27
Промяната на разрушителните неща, които си казвате, когато преживеете неуспехите, които животът нанася на всички ни, е основното умение на оптимизма.
Мартин Селигман
След като депресираният човек стане активен и обнадежден, самочувствието винаги се подобрява. Укрепването на самочувствието без промяна на безнадеждността, без промяна на пасивността не постига нищо.
Мартин Селигман
Проблемите със сексуалното представяне, като импотентност и фригидност, са 70 до 90 процента променливи. Но хомосексуалист, който иска да бъде хетеросексуален - това е почти неизменно. А транссексуален – да речем мъж, който вярва, че наистина е жена в мъжкото тяло – е напълно непроменен; ще трябва да промените тялото, за да се съобрази с психиката.
Мартин Селигман
Когато предполагаме, че сме по-добри от хората, които се нуждаят от структура и насоки, ни липсва една от най-важните съставки за промяна: смирението.
Маршал Голдсмит
Промяната не е еднопосочна улица - тя включва две страни: човекът, който се променя, и хората, които го забелязват.
Маршал Голдсмит
Вашите хора се променят постоянно и това е точно пред очите ви. Ако не се промените съответно, може и да се справите с широко затворени очи. Това е най-непростимият предразсъдък от всички.
Маршал Голдсмит
За мен ключът №1 за успех е "създаването на трайна положителна промяна в себе си и другите". Това е най-рядкото, най-трудното и най-ценното за водещите хора.
Маршал Голдсмит
Вътрешните ни убеждения предизвикват провал, преди да се случи. Те саботират трайна промяна, като отменят нейната възможност. Ние използваме тези вярвания като членове на вярата, за да оправдаем бездействието си и след това да пожелаем резултата. Наричам ги тригери на вяра.
Маршал Голдсмит
Ако наистина искаме да направим промяна, трябва да се помирим с факта, че не можем да се освобождаваме всеки път, когато календарът ни предлага по-атрактивна алтернатива.
Маршал Голдсмит
Водата е огледалото, което има способността да ни показва това, което не можем да видим. Това е планът за нашата реалност, която може да се промени с една-единствена положителна мисъл. Всичко, което е необходимо, е вяра, ако сте отворени към нея.
Масару Емото
Но ти... Ти ми помогна да намеря пътя си и да поема правилния път, Наруто... Винаги съм те преследвал... исках да настигна... исках да вървя заедно с теб завинаги... Искам да бъди на твоя страна, винаги... Ти ме промени, Наруто! Твоето усмихнато лице ме спаси! И така не се страхувам да умра, защитавайки те! Защото те обичам...
Масаши Кишимото
Това, малко по малко, чрез обучение на ума, можете да промените обичайния си начин на съществуване.
Матийо Рикар
Начинът, по който изпитвате [болка] може да се промени толкова много в зависимост от вашето отношение.
Матийо Рикар
Умът е ковък. Нашият живот може да бъде силно трансформиран дори от минимална промяна в начина, по който управляваме мислите си и възприемаме и интерпретираме света. Щастието е умение. Изисква усилия и време.
Матийо Рикар
Промяната на вашето отношение има лечебен ефект... Може би можете да преминете директно към промяна на мисленето, промяна на нагласата.
Матийо Рикар
Както всичко останало, което преподавам в моя коучинг, поддържането на форма за мен е свързано с малките действия и промени в начина на живот, които имат огромен ефект с течение на времето.
Матю Хъси
Ако откриете, че се дразните от неговите мързеливи наклонности в началото, бъдете предпазливи - защото това е една негова черта, която няма да се промени магически, когато получи по-добра работа или най-накрая се присъедини към тази фитнес зала.
Матю Хъси
Живеем в много мързеливо общество, в което и най-малкият дискомфорт се смята за погрешен, но този дискомфорт е налице с причина. Предполага се, че ще предизвика някаква форма на действие, някаква форма на промяна, осъзнаване на истина - нещо и мисля, че светът на самопомощ ви кара да вярвате, че трябва да сте щастливи през цялото време.
Матю Хъси
Основата на изкуството е промяната във Вселената.
Мацуо Башьо
Той се промени, стана по-висок и последния път носът му ми се стори твърде голям. В младостта носовете растат със собствено темпо, пред тялото, но сега и лицето е пораснало и носът не изпъква толкова много на него.
Мая Люнде
Границите излизат дълбоко отвътре. Те са свързани с освобождаването на вината и срама и с промяната на нашите вярвания за това, което заслужаваме. Тъй като нашето мислене за това става по-ясно, така и нашите граници. Границите също са свързани с по-високо време от нашето. Ще поставим лимит, когато сме готови, а не миг преди това. Така ще направят и другите. Има нещо вълшебно в достигането на тази точка на готовност за поставяне на лимит. Знаем, че имаме предвид това, което казваме; други също ни приемат сериозно. Нещата се променят не защото контролираме другите, а защото сме се променили.
Мелъди Бийти
Никакъв контрол няма да повлияе на постоянна или желана промяна в друго лице. Понякога можем да правим неща, които увеличават вероятността хората да искат да се променят, но дори не можем да гарантираме или контролираме това.
Мелъди Бийти
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
56
Следваща