Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 7
Фантазията, лишена от разум, създава чудовища; съюзена с него, тя е майка на изкуството и извор на прекрасното в него.
Франсиско Гоя
[Инженерът] трябва да притежава познания за много клонове на обучение и разнообразни видове обучение, тъй като по негова преценка цялата работа, извършена от другите изкуства, се подлага на изпитание. Това знание е рожба на практиката и теорията.
Витрувий
Що се отнася до ефикасността на изкуството и теориите за него, обещавам и очаквам, че в тези томове несъмнено ще покажа, че съм много важен не само за строителите, но и за всички учени.
Витрувий
Питеос направи грешка, като не забеляза, че всяко изкуство се състои от две неща, действителната работа и теорията за нея. Едно от тях, извършването на работата, е подходящо за хора, обучени в отделния предмет, докато другата теория е обща за всички учени.
Витрувий
Либералното образование формира... едно тяло. Следователно тези, които от невръстни години получават обучение в различните форми на обучение, разпознават един и същи печат върху всички изкуства и общуването между всички изследвания и така по-лесно ги разбират всички.
Витрувий
Астрономите имат обща основа за дискусия с музикантите в хармонията на звездите и музикалните съзвучия в тетрадите и триадите на четвъртата и петата, и с геометриците в предмета на зрението; и във всички други науки много точки, може би всички, са общи, що се отнася до обсъждането им. Но действителното предприемане на произведения, които са доведени до съвършенство от ръката и тяхната манипулация, е функция на онези, които са били специално обучени да се занимават с едно изкуство.
Витрувий
Изкуството няма нищо общо с вкусовете.
Макс Ернст
Търсете изкуство от всяко време и място, под каквато и да е форма, за да се свържете с онези, които наистина ви вълнуват.
Марта Бек
Хората, които не ме харесват, говорят, че аз съм боклук, тъй като имам татуировки. Аз мисля, че това безумие, понеже е 2008, а не 1950 година. Татуировките не са само при моряците. Това е форма на изкуство, която аз намирам за прекрасна. Аз ги обичам.
Меган Фокс
Изкуството да се говори думи за думите винаги е възбуждало велико възхищение в хората, които нищо не правят.
Николай Добролюбов
Изкуството на живота се състои не в това, да се качиш на подходящият влак, колкото в това, да слезеш на нужната гара.
Андре Зигфрид
Не виждам защо литературата за бягство не трябва да бъде и произведение на изкуството.
П. Д. Джеймс
На изкуството е необходима философия, също така, както и на философията е необходимо изкуство. А иначе какво би станало с красотата?
Пол Гоген
Пиша, защото пиша - както прави всеки в изкуствата. Ти си художник, защото чувстваш, че нямаш друг избор, освен да рисуваш. Ти си писател, защото това правиш.
Ричард Прайс
Изкуството в природата е ритмично и има страх от принуда.
Робер Делоне
Изкуството е всичко, което можеш да направиш добре. Всичко, което можете да направите качествено.
Робърт М. Пърсиг
Изкуството е най-близкото, което можем да разберем как наистина се чувства непознат.
Роджър Ебърт
Музика - това е изкуството да натъжаваш и радваш без причина.
Тадеуш Котарбински
Шахматът е по формата си игра, по съдържанието си - изкуство, а по трудноста на овладяване на играта - наука.
Тигран Петросян
Аз въобще считам, че в шахматът всичко се дължи на тактиката. Ако стратегията е мраморен блок, то тактиката е резец, който с действа майсторът, създавайки произведение на шахматното изкуство.
Тигран Петросян
Огромният проблем в нашето общество е огромното невежество на идеите, които са в основата на съвременното изкуство.
Том Мейн
Така че във време, в което медиите дават на обществото всичко, което иска и желае, може би изкуството трябва да възприеме много по-агресивно отношение към обществото. Самият аз съм много склонен да заема тази позиция.
Том Мейн
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
58
Следваща