Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 6
Колкото човек е по-малко жизнеспособен, толкова повече е чувствителен към изкуството с голяма буква.
Макс Биърбом
Изкуството никога не се обръща към тълпата, към масата, то говори на отделния човек, в дълбоките и скритите тайни на неговата душа.
Максимилиан Волошин
Всяка иновация бракува непосредствения си предшественик и извлича все още по-стари фигури - причинява наводнения на антики или носталгични форми на изкуството и стимулира търсенето на музейни парчета.
Маршал Маклуън
В свят, в който всичко подлежи на отминаване на времето, само изкуството е едновременно подвластно на времето и същевременно го побеждава.
Андре Малро
Нашата култура на изкуството не прави опит да търси миналото за прецеденти, но трансформира цялото минало в поредица от временни отговори на проблем, който остава непокътнат.
Андре Малро
Изкуството не е направено за украса на стаи. Това е офанзивно оръжие в защита срещу врагът.
Пабло Пикасо
Ако ти отказваш да изучаваш анатомия, изкуството на рисунката и перспективите, математическите основи на естетиката и науката за цвета, то, трябва да знаеш, че това е по-скоро признак на мързел, отколкото на гениалност.
Салвадор Дали
Наградата за изкуството - не слава или успех, а опиянение. Ето защо даже съвършено бездарни писатели не са в състояние да се откажат да пишат.
Сирил Конъли
Това е изкуството на лидерството. За да сте сигурни, че това, което не трябва да се случва, няма да се случи.
Тони Блеър
Изкуството зависи от късмета и таланта.
Франсис Форд Копола
Истината на изкуството се крие в неговата сила да разбие монопола на установената реалност, за да дефинира какво е реално.
Херберт Маркузе
[Изкуството] може да говори на собствен език само докато са живи образите, които отказват и опровергават установения ред.
Херберт Маркузе
Да кажем думата Романтизъм означава да казваме модерно изкуство - тоест интимност, духовност, цвят, стремеж към безкрайността, изразявани с всички средства, достъпни за изкуствата.
Шарл Бодлер
Именно от утробата на изкуството се ражда критиката.
Шарл Бодлер
Изкуството има своята задача да разкрива истината в чувствена форма.
Георг Хегел
Обожавам изкуството... Когато съм сам с моите бележки, сърцето ми бие силно и сълзи извират от очите ми, амоите емоции и радости са твърде много за да го понеса.
Джузепе Верди
Аз знам, че изкуството е съвършено необходимо, само не знам защо.
Жан Кокто
Истинският художник е лишен от суета, той прекалено добре разбира, че изкуството е неизчерпаемо.
Лудвиг ван Бетховен
Изкуството е сурогат на живота, затова изкуството го обичат тези, на които не им е провървяло в живота.
Василий Ключевски
Всяко произведение на ваятелното изкуство или на живописта трябва да изразява някакво велико житейско правило, трябва да поучава, в противен случай ще бъде нямо.
Дени Дидро
Изкуството трябва да бъде един вид изповед.
Джеймс Болдуин
Изкуството се нуждае от по-големи хора, а политиката - от по-добри хора.
Уилям Сароян
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
58
Следваща