Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 4
Истинското изкуство е човечността. Това, което наричаме лоши обноски, са често най-живописните и изразителни неща изобщо.
Уолт Уитман
Мисля, че можете да оставите изкуството, високото и ниското, на съвестта на човечеството.
Уилям Бътлър Йейтс
Ролята на изкуството е да създаде един свят, в който може да се живее.
Уилям Сароян
Изкуството е откритие на естетиката, която пък е откритие на философите. Това, което наричаме изкуство, е игра.
Октавио Пас
В изкуството, както и в любовта, инстинктът е достатъчен.
Анатол Франс
Мисля, че да притежаваш земята и да не я разваляш, е най-красивото изкуство, което някога можеш да пожелаеш.
Анди Уорхол
Човек не може да създаде изкуство, което ми говори, когато човек няма какво да каже.
Андре Малро
Художникът е лъжец, но изкуството - истина.
Андре Мороа
Скулптурата е изкуство на ума.
Пабло Пикасо
В Англия изкуството да се говори се заключава в изкуството да се мълчи.
Пиер Данинос
В изкуството човекът разкрива себе си, а не предметите си.
Рабиндранат Тагор
Истинското произведение на изкуството е длъжно да стане начало на спора между художника и неговата аудитория.
Ребека Уест
Политиката е изкуството да контролираш своето обкръжение.
Хънтър Томпсън
Простота - висша степен на изкуствата.
Брус Лий
В този смисъл трябва непрекъснато да се стремим да трансформираме всяко изкуство в наука: в този процес ние напредваме в изкуството.
Доналд Кнут
Изкуството е загадка!
Едвард Григ
Велико изкуство - да умееш да бъдеш стар. Още по-голямо изкуство - да умееш да бъдеш млад. Да умеещ да разбереш, както в младоста така и зрелоста подобава да се отнесе към староста.
Едвард Григ
Изкуството може би тогава се проявява най-силно, когато не разбираш откъде идва силата.
Иля Еренбург
Във всяко голямо изкуство има лудост; има я и в много от лошото.
Уилям Сароян
В нашият живот има една единствена боя, както и в палитрата на художника, придаваща смисъл на живота и изкуството. Това е боята на любовта.
Марк Шагал
Животът е изкуството да извличаш значителна полза от незначителни обстоятелства.
Самюел Бътлър
Животът бие и разрушава душата и изкуството ви напомня, че имате такъв.
Стела Адлер
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
58
Следваща