Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 26
Мразя женени мъже; те никога не правят никакви жертви на изкуствата, но винаги мислят за дълга си към съпругите и семействата си или за някакъв подобен боклук.
Джоузеф Търнър
Ако се научим на изкуството да даваме това, което трябва да се предаде на променящото се настояще, можем да спасим най-доброто от миналото.
Дийн Ачесън
Във всяка роля аз влагам себе си на сто процента. И, оказал се в нея, искам да дам на зрителя някоя нравоучителна мисъл. В това, така да се каже, и състои същността на актьорското изкуство.
Дмитрий Дюжев
Когато бях тийнейджър, баща ми оказваше голям натиск върху мен, за да постигна успех и наистина бих се преборил с неща като загуба на състезания по бойни изкуства.
Долф Лундгрен
Всяко изкуство е умение да жертваш.
Едгар Дега
Цялото велико изкуство съдържа елемент от ирационалното.
Едит Ситуел
Голямото изкуство е израз на решение на конфликта между изискванията на света отвън и този отвътре.
Едит Хамилтън
Но ми се струваше, че това е начинът, по който живеехме всички: пълни до ръба с благодарност и радост един ден, разбити на скалите на следващия. Намирането на баланса между двете беше изкуството и спасението.
Елизабет Бърг
Разбира се, шахматът, без да обръщаме внимание на тънкото и дълбоко съдържание, се явява само игра и не може да изисква от теб такова сериозно отношение, като науката и техниката, които служат за насъщните потребности на обществото; още по-малко можеш да го сравняваш с философия и изкуство.
Емануел Ласкер
Ако нашите балети са немощни, монотонни и скучни, ако са лишени от идеи, смисъл, израз и характер, това е по-малко вина на изкуството, отколкото тази на артиста.
Жан-Жорж Новер
Хуморът - изкуство на повърхността, противопоставяне на старата ирония - изкуство на дълбините и върховете.
Жил Дельоз
Основното нещо за вътрешното удовлетворение е да бъдете в състояние на благодат. И има артистично състояние на благодат, защото изкуството е вид религия.
Жорж Роденбах
Знаете ли, изключително трудно е да вземете произведение на изкуството или рисунка и да кажете "направете това реално".
Зак Снайдър
Истинското изкуство винаги има привкус на ретро.
Игор Павлюк
Принципите на истинското изкуство не е да изобразяваш, а да предизвикваш.
Йежи Кошински
Събирам човешки взаимоотношения по начина, по който другите събират изобразително изкуство.
Йежи Кошински
И наистина целта на изкуството - за мен художествената литература - е да предупреди, да посочи да спре, да каже: Уверете се, че когато се втурнете, няма да пропуснете момента, който може да сте имали или все още да имате.
Йежи Кошински
Нещото, което ми харесва в това, че съм актьор и нещото, което ми харесва за изкуствата като цяло, е способността да накарам публиката да почувства емоция, която те не възнамеряваха да почувстват, преди да влязат.
Кал Пен
Има някои форми на религия, които са лоши, както има лошо готвене или лошо изкуство или лош секс, вие също имате лоша религия.
Карън Армстронг
Аз съм вдъхновена от художници и музиканти. Има толкова много прекрасни и талантливи хора в света. Обичам да откривам нова музика, нови писатели или ново изкуство.
Алиша Кийс
Науката се опитва да разбере законите и след това ги използва по-късно. Докато произведението на изкуството отразява космическия ред, без да иска обяснение.
Алия Изетбегович
Изкуството съществува само за да предаде духовно послание.
Алфонс Муха
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
58
Следваща