Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 24
На архитект се дава програма, бюджет, място и график. Понякога крайният продукт се издига до изкуството - или поне хората го наричат така.
Франк Гери
Винаги съм вярвал, че операта е планета, където музите работят заедно, хващат се за ръце и прославят всички изкуства.
Франко Дзефирели
Циркът е последното убежище на чистото изкуство.
Франсоа Мориак
Както всяка жена,... ние изтъкваме историите си от телата си. Някои от нас чрез нашите деца, или нашето изкуство; някои го правят просто като живеят. Всичко е едно и също.
Франческа Лия Блок
В изкуството не съм нито любител, нито експерт. Аз съм просто момиче, което трябва да работи, за да живее.
Фрида Кало
Светът на изкуството е джунгла, отекваща от призивите на порочна ревност и безмилостна битка между дилъри и колекционери; но цял живот съм се разхождал в джунглите на бизнеса и борбата със зъби и нокти за снимки ми идва като форма на релаксация.
Арманд Хамър
Ако е изкуство, то значи, че то не е за всички, ако е за всички, значи, това не е изкуство.
Арнолд Шьонберг
Изкуството е силата да трансформираш, да осветиш, да научиш, да вдъхновиш и да мотивираш.
Харви Фиърстайн
Моят активизъм винаги е съществувал. Изкуството ми даде платформата да направя нещо за активизма.
Хари Белафонте
Изкуството на преговорите е може би онова, което най-дълбоко отличава човека от животните, и именно това изкуство и тази воля за преговори са извели човека напред, издигнали го отвъд животните.
Хари Мартинсон
Най-изтънченото винаги е произведение на изкуството. Изкуството на природата или човека.
Хари Мартинсон
Толкова необходимо е използването на астрологията за изкуствата на гадаене, като ключ, който отваря вратата на всичките им мистерии.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Истинското изкуство се опитва да не привлича вниманието, за да бъде забелязано.
Хосе Бергамин
Изкуството е добро, но не е най-доброто.
Хосе Бергамин
Произведенията на изкуството трябва да останат като обекти на съзерцание.
Хърбърт Рийд
Изкуството е неприлично излагане на съзнанието.
Хърбърт Рийд
Изкуството и науката са като двете очи на човешката култура.
Юрий Лотман
Очите имат голямо значение в киното, както ме е учил господин Капра. Разбира се, трябва добре да се произнесе диалога, за да се получи. Но е голямото актьорско изкуство да изразяват чувствата именно с очите!
Барбара Стануик
Изкуството ни прави хора, музиката ни прави хора и аз дълбоко чувствам, че науката ни прави хора.
Брайън Грийн
Мисля, че винаги съм знаел, че ще направя нещо с изкуството, защото това беше единственото нещо, в което знаех, че наистина съм добър.
Брайън Селзник
Голяма част от живота ми се върти около баща ми. Понякога дори изпитвам силно чувство за връзка, нещо много осезаемо, когато науча нещо ново в бойните изкуства.
Брандън Лий
Чувства, събудени от докосването на нечия ръка, звука на музиката, миризмата на цвете, красив залез, произведение на изкуството, любов, смях, надежда и вяра - всичко това работи както върху несъзнаваното, така и върху съзнателните аспекти на себе си и те също имат физиологични последици.
Бърни С. Сийгъл
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
58
Следваща