Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 21
Тъжен съм, когато си мисля, че съм показал само, как бойните изкуства причиняват на хората болка. Но не е изчезнал шанса да докажа, че най-главното не е боят. Това е познанието на хармонията на Ин и Ян, баланса между черно и бяло. Само познавайки хармонията, ти ще станеш велик.
Джет Ли
В изкуството, както и в любовта, преди всичко е нужно да бъдеш откровен.
Джузепе Верди
Сериозността е занаят. Лекомислието е изкуство.
Дон Аминадо
Изяществото е потребно не само в изкуствата, но и в човешките дела.
Еразъм Ротердамски
Да ставаш с годините по-млад - ето това е истинското изкуство на живота.
Ернст Телман
Изграждането на Европа е изкуство. Това е изкуството на възможното.
Жак Ширак
Киното е демократично изкуство, докато музиката и рисуването винаги са били много елитарни.
Жан-Люк Годар
В изкуството на речта е трудно не да кажеш много, а малко.
Йохан Винкелман
В местности, където изкуството процъфтява, се раждат и най-прекрасните хора.
Йохан Винкелман
Изкуството на война е да се поддържа баланс между ужаса да бъдеш човек и чудото да си човек.
Карлос Кастанеда
В Холивуд работят най-добрите режисьори и продуценти. Мнозина от тях са потресаващо талантливи хора. Някои, разбира се, правят кино само за да изкарват пари, но има и такива, които се стараят заради изкуството!
Клайв Оуен
Науката създава правилата, а изкуството - изключенията.
Константин Мелихан
Мисля, че едно общество живее или умира според уважението му към своето изкуство.
Крис Кристофърсън
Изкуството е нищо, понеже то не преобразява хората.
Лион Фойхтвангер
На истинският артист му е чужда гордостта. Уви, той вижда, че изкуството няма граници: смътно усеща колко далеч е от целта.
Лудвиг ван Бетховен
Изкуството не е огледало, което отразява света, а чукче, с което да му придадеш форма.
Бертолт Брехт
Повече са логически разсъждаващите хора, отколкото красноречивите. Красноречието е изкуство, украсяващо логиката.
Дени Дидро
Войната е изкуство и като такова не се поддава на обяснение по установени формули.
Джордж Патън
Задачата на изкуството е да вълнува сърцата.
Клод Адриан Хелвеций
Изкуството никога не е е без дефекти. Нещата, които са истински забележителни, никога не се вписват в стандартите, защото това просто би ги направило стандартизирани, такива, за които не си струва да говорим.
Сет Годин
Изкуството ти дава крила и с тях отлиташ надалеч-надалеч.
Антон Чехов
Пишете, защото обичате изкуството и дисциплината, а не защото искате да продадете нещо.
Ан Патчет
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
58
Следваща