Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 20
Моето изкуство и професия е да живея.
Мишел дьо Монтен
Това, което разграничава съвременното изкуство от изкуството на другите епохи е критиката.
Октавио Пас
Изкуството свърши, когато за него започнаха да плащат.
Анри Барбюс
Няма нито изкуство без упражнение, нито упражнения без изкуство.
Протагор
Това е изкуството. Не измисляш истории. Живееш живота си.
Морис Сендак
Изкуството – това е религия, която има свои жреци и длъжна да има свои мъченици.
Оноре дьо Балзак
Светът на изкуството не е свят на безсмъртие, а на метаморфоза.
Андре Малро
Има два начина да не обичаш изкуството. Единият е просто да не го обичаш. Другият е да го обичаш рационално.
Оскар Левант
Изкуството е огледало, което отразява този, който гледа в него, а съвсем не живота.
Оскар Уайлд
Политиката е изкуството да се удържат хората от участие в дела, които пряко ги касаят.
Питър Устинов
Твърде близкото сходство с живота е убийствено за изкуствата.
Ралф Уолдо Емерсън
Изкуството трябва да нарушава веригите, всички правила и формули.
Реми дьо Гурмон
Изкуството, което е невъзможно да се различи от мазните животни или действията на неживата природа, въобще не трябва да се разглежда като изкуство.
Рихард Вагнер
Изкуството винаги е било прекрасно огледало на общественият строй.
Рихард Вагнер
Непрестанно усъвършенствайте своето изкуство, останалото ще дойде от само себе си.
Роберт Шуман
Флоренция и изкуството е нещо, което е част от моя живот и е част от мен самия.
Роберто Кавали
Искам хората, които купуват дрехите ми, да разберат, че за мен това е едно малко произведение на изкуството.
Роберто Кавали
Изкуството не може да бъде отвъд стремежите на своето време.
Ромен Ролан
Изкуството е свещен факел, милостиво осветяващ всичките ужасяващи дълбочини, всичките срамни и тъжни бездни на битието; изкуството е божественият огън, даден на света, така че в изкупителното състрадание той блесна и изчезва заедно с целия си позор и мъка!..
Томас Ман
Възхищавам се на хора, които от любов към изкуството са готови да се съблекат пред камерата.
Шакира
Има три неща, които съм обичал, но никога не съм разбирал. Изкуство, музика и жени.
Бернар дьо Фонтенел
Моя стил бойно изкуство е китайски винегрет.
Джеки Чан
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
58
Следваща