Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 13
Изкуството, което има дългосрочно значение, не може да бъде оценено от мнозинството, само малък процент ще покаже разбиране и ще го оцени.
Кърт Кобейн
Само изкуството и науката издигат хората до божественото.
Лудвиг ван Бетховен
Най-големият прогрес в развитието на трудовите производителни сили и значителна част от изкуството, умението и съобразителността, с които той се насочва и прилага, произтичат както изглежда вследствие на разделението на труда.
Адам Смит
Гузната съвест има нужда да се изповяда. Всяко произведение на изкуството е изповед.
Албер Камю
Мисля, че в изкуството, и особено във филмите, хората се опитват да потвърдят собственото си съществувание.
Джим Морисън
В любовта, както и в изкуството, изтънчеността е добродетел на слабите.
Етиен Рей
Животът не е шосе, а изкуство и издига човека, и често го отклонява от пътя.
Иля Еренбург
Човек, незапознат с изкуството на язденето, няма да започне да дава съвети как да се обяздват коне. Но в морала ние не сме така недоверчиви. Тук винаги считаме себе си за знаещи и способни да даваме съвети на всички останали хора.
Клод Адриан Хелвеций
На страстите науките и изкуствата са задължени за откритията, а душата - за благородството.
Клод Адриан Хелвеций
- Какво ще кажеш за изкуството? - попита тя. - То е болест. - А любовта? - Илюзия. - А религията? - Моден заместител на вярата. - Ти си скептик. - Не съм. Скептицизмът е началото на вярата. - Какъв си тогава? - Да определиш, значи да ограничиш.
Оскар Уайлд
Да си намериш съпруг е изкуство. Да го задържиш е работа.
Симон дьо Бовоар
Днешното изкуство е нов вид инструмент, инструмент за модифициране на съзнанието и организиране на нови способи на чувствителност.
Сюзан Зонтаг
Мисля, че хората нямат право да се обявяват за архитекти прибързано, без да са изкачили от детството си стъпалата на тези изследвания и по този начин, откърмени от знанията на много изкуства и науки, да са достигнали височините на свещената основа на архитектурата.
Витрувий
Но аз, Цезар, не се стремях да натрупам богатство чрез практикуване на моето изкуство, тъй като бях по-скоро доволен от малко състояние и репутация, отколкото от желание за изобилие, придружено от липса на репутация.
Витрувий
Архитектурата е наука, произтичаща от много други науки и украсена с много и разнообразни знания; с помощта на които се формира преценка за тези произведения, които са резултат от други изкуства.
Витрувий
От тези ранни начала и от факта, че природата беше... оборудвала умовете им със силата на мисълта и разбирането, като по този начин постави всички други животни под своя власт, те постепенно напреднаха от строителството на сгради към другите изкуства и науки, и така премина от груб и варварски начин на живот към цивилизация и изтънченост.
Витрувий
Взели смелост и гледайки напред от гледна точка на по-висши идеи, родени от умножаването на изкуствата, те изоставили колибите и започнали да строят къщи с основи, с тухлени или каменни стени и покриви от дървен материал и керемиди; след това наблюдението и прилагането ги водят от променливи и неопределени концепции до определени правила за симетрия. Разбирайки, че природата е била щедра в даването на дървен материал и щедра в запасите от строителни материали, те... ги украсяват с лукс.
Витрувий
Затова реших, че би било достойно и много полезно нещо да сведа цялото това велико изкуство до пълна и подредена форма на представяне и след това в различни книги да определя и обяснявам необходимите характеристики на различните отдели.
Витрувий
Не съм страхотен готвач, не съм велик художник, но обичам изкуството и обичам храната, така че съм перфектният пътешественик.
Майкъл Палин
Ако практикувате изкуство, гордейте се с него и го карайте да се гордее с вас. Може да разбие сърцето ви, но ще изпълни сърцето ви, преди да го разбие; това ще ви направи човек сам по себе си.
Максуел Андерсън
Службата на изкуството - тежък труд. И в началото, и в средата, и в края.
Мария Калас
Парите не ми трябват, скъпи. Работя за изкуство.
Мария Калас
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
58
Следваща