Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкуство" - страница 10
Като форма на изкуството операта е рядко и забележително творение. Според мен тя изразява човешката драма така, както не може да бъде изразена по никакъв друг начин, или поне не така красиво.
Лучано Павароти
Какво е комедията? Комедията е изкуството да накараш хората да се смеят, без да ги караш да повръщат.
Стив Мартин
Убеден съм, че най-нещастни са тези хора, които от любовта биха направили изкуство. Това съсипва всички останали усилия. От всички творци те определено са най-жалките.
Норман Мейлър
Истинският тест за всяко изкуство е не дали творбата е вярно копие на природата, а дали достига предела в изкуството, чието предназначение е да доставя удоволствие на ума.
Джошуа Рейнълдс
Създателят на нова творба в изкуството е извън закона, докато не стане класик.
Гъртруд Стайн
Голямото изкуство на всеки политик не е в това да плува срещу течението, а да обръща всяко обстоятелство в своя полза.
Фридрих II Велики
Истински вечните произведения на изкуството остават... достъпни и доставят наслада във всички времена и народи.
Георг Хегел
Толкова голяма част от всяко изкуство е израз на подсъзнателното, та на мен ми се струва, че повечето важни характеристики се проявяват несъзнателно и много малко от тях в резултат на преднамерена интелектуална дейност. Но това са неща, с които трябва да се справя психологът.
Едуард Хопър
Единственото качество, което остава в изкуството, е личната визия за света. Методите са преходни, трайна е индивидуалността.
Едуард Хопър
Ахил съществува само чрез Омир. Махнете изкуството и писането от този свят и ще отнемете цялата му слава.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Изкуството е символ на двете най-благородни човешки постижения – да градиш и да страниш от разрушението.
Ивлин Уо
Великото изкуство внушава у човека прекрасни идеи, които го учат да жертва всичко за щастието на човешкия род.
Стендал
Краят на изкуството е мирът.
Шеймъс Хийни
Какво е изкуството? Проституция!
Шарл Бодлер
Практиката и мисълта могат постепенно да изковат много изкуство.
Вергилий
Само с помощта на изкуството можем да изоставим себе си, узнавайки, как другите виждат вселената.
Марсел Пруст
Най-брилянтните научни открития с времето ще се променят и може би ще остареят с появата на нови научни прояви. Но изкуството е вечно, защото разкрива вътрешния пейзаж, който е душата на човека.
Марта Греъм
Голямото изкуство говори език, който всеки интелигентен човек може да разбере. Хората, които днес се наричат модернисти, говорят на различен език.
Маршал Маклуън
Всеки човек е артист. Мечтата на живота ви е да правите красиво изкуство.
Мигел Руис
Изкуството черпи от източници, различни от разума.
Милан Кундера
Изкуството винаги е било моето спасение.
Морис Сендак
Аз вярвам, че актьорството е изкуство.
Никол Кидман
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
58