Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пара" - страница 45
Именно парите отварят вратите и плащат сметките.
Гай Кавазаки
Ако ме идентифицират с връзката ми, с къщата ми или с парите ми, аз съм обречен да страдам.
Гай Финли
За да сте финансово богати, трябва да имате цел за живота си. С други думи, без цел никога няма да разберете кога имате достатъчно пари и никога няма да бъдете финансово заможни.
Гари Келър
Ако не знаете какво са парите, как ще получите повече от тях?
Гари Норт
Този, който залага на правителства и държавни пари, залага срещу 6000 години записана човешка история.
Гари Норт
Микроикономика: Проучването на това кой има пари и как мога да се докопам до тях. Макроикономика: Проучването на това коя държавна агенция разполага с пистолета и как можем да се доберем до него.
Гари Норт
Основната социална цел на двете системи на политическа икономия е мъжете на средна възраст да привличат добре изглеждащи по-млади жени. Демократичните капиталисти вярват, че добре изглеждащите по-млади жени са привлечени главно от пари. Социалдемократичните капиталисти вярват, че те са привлечени главно от властта.
Гари Норт
Да влагате пари в любовта е най-надеждното вложение.
Гари Чапмън
Подаръкът е символ на тази мисъл. Не е важно колко пари сте изхарчили. Главното е че вие сте помислили за човека.
Гари Чапмън
Пари винаги е имало, само джобовете се менят.
Гъртруд Стайн
Курсът на думите, както и курсът на парите е обект на постоянни промени.
Гилбърт Адеър
Парите не говорят, а крещят.
Глен Бек
Спестявате пари? А за какво? Ако парите не ни служат да получим от живота удоволствие, те не струват нищо.
Грация Деледа
Не си позволявайте да попадате в "празно". Дръжте пари в къщата. Дръжте бензин в резервоара си. Дръжте допълнителна ролка тоалетна хартия. Дръжте телефона си зареден.
Гретхен Рубин
Прекарах дълго време в ресторанти и не печелех пари. Беше много изграждащо характера, но мисля, че можеше да бъде построен за по-кратко време.
Греъм Нортън
Ако бяхте казали на младия Греъм Нортън, че един ден ще имам тази сума пари, щях да предположа, че ще дойде от печалба от лотария.
Греъм Нортън
Можем да харчим безброй пари за война и омраза, но не можем дори да запасим средствата, за да спасим белите дробове на нашата планета.
Греъм Хенкок
Благотворителността е не влагане на пари, а помощ за нуждаещите се.
Григорий Лепс
За да обобщим, използването на пари за мотивиране на хората може да бъде нож с две остриета. За задачи, които изискват когнитивни способности, стимули от ниска до умерена производителност могат да помогнат. Но когато нивото на стимул е много високо, то може да предизвика твърде много внимание и по този начин да разсейва ума на човека с мисли за наградата. Това може да създаде стрес и в крайна сметка да намали нивото на изпълнение.
Дан Ариели
ПАРИТЕ, КАКТО СЕ ОКАЗВА, много често са най-скъпият начин за мотивиране на хората. Социалните норми са не само по-евтини, но често и по-ефективни.
Дан Ариели
Можете да мислите за живота като битка между вас и магазин за понички. Магазинът за понички иска да изядете още едно поничка и да платите парите, а вие искате да го направите в краткосрочен план, но в дългосрочен план това не е добре за вас нито от финансова, нито от здравна гледна точка.
Дан Ариели
Винаги съм следвал точно това, което ме интересува и никога не съм се притеснявал наистина за парите. И като се замислите, за да можете да обиколите света... с разходна сметка и да правите точно това, което ви интересува, просто не става много по-добре от това.
Дан Бютнер
Предишна
1
...
44
45
(Текуща)
46
...
60
Следваща