Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пара" - страница 43
Парите са система на доверие, и още повече: парите са всебщата и най-съвършената система на взаимно доверие за цялата история на човечеството.
Ювал Ноа Харари
За съжаление, с парите по-често се злоупотребява и се злоупотребява, отколкото се използват интелигентно. Повечето хора не са разбрали как да използват разумно парите, за да подобрят наистина живота си. Повечето, изглежда, действат рационално с парите си само когато не могат да измислят по-нерационални начини да ги харчат. Със сигурност финансовата лудост е развила свои собствени големи последователи, включително вас и мен.
Ърни Зелински
Не можете да имате пространство за просперитет и успех, когато сте обсебени от сигурността. Не е възможно да получите непоколебима сигурност - физическа, емоционална или икономическа - като имате пари. Имайте предвид, че сигурността, както и успехът, могат да бъдат определени по много начини. Ако се фокусирате по-малко върху това колко струват вашите финансови активи, а повече върху това какъв креативен и добре балансиран човек можете да бъдете, сигурността ще придобие ново значение.
Ърни Зелински
Религията изисква от нас да вярваме в нещо, а парите - да вярваме, че други хора вярват в нещо.
Ювал Ноа Харари
Не съм против миграцията. Просто е прагматично ограничаването на миграцията, като в същото време се насърчава интеграцията и борбата с дискриминацията. Подкрепям идеята за свободното движение на стоки, хора, пари и работни места в Европа.
Аян Хирси Али
Според моите наблюдения, присъствието на пари и талант рядко съвпада.
Юрий Левитански
Руският род не преживява най-доброто си време. Ако преди цензурираше политиката, то сега заедно с нея е и шоу бизнеса и парите.
Юрий Шевчук
Има неща, които не можете да купите за никакви пари. Медицинските умения няма да се справят с проблема с целулита.
Яел Адлер
Парите затварят повече от устата, затварят умовете.
Барбара Клевърли
Правилното общество не е мислило за ПЕЧЕЛЕНЕ на пари, а само за тяхното харчене.
Барбара Тъкман
Казват ми, че губя своята кариера. А аз просто не искам да губя половин година от живота си за това, което съвършено не ме вдъхновява, но при това изкарва пари! Но това, която аз не мога да гледам без срам!
Бари Левинсън
Подозирам, че богатите са едни и същи във всяка страна, а парите са единственият им стойностен стандарт.
Бари Хюгарт
Като предприемач сте имали една, може би две, но обикновено не повече от три шанса да хванете мълния в бутилка; като рисков капиталист обаче можете да преследвате мълнии, стига да имате пари за инвестиране.
Бен Мезрич
Убийците като цяло имаха няколко общи черти. Те бяха млади и беззаконни и нямаха формално образование. Те навършиха пълнолетие по време на колапс, не видяха край на руините и никакъв гейзер на възходяща икономическа мобилност, освен да вземат пари и неща от хора, които са имали и двете.
Бен Монтгомъри
Освен парите, много малко символи имат силата да започнат войни и да прекратят приятелствата. Две изключения от това правило са символите на национализма и иконите на религията.
Адам Алтър
Някога си мислех, че най-добрият показател за успех са парите, но последните няколко години ме убедиха, че истинската стойност е в благополучието на другите.
Адам Браун
Когато не даваш пари, това показва, че притежаваш дяволската природа.
Бени Хин
Дядо ми беше борец за справедливост. Отивам в Русия и намирам по-лоша несправедливост, отколкото той някога е откривал. Моята задача беше да инвестирам парите на хората. Но това беше далеч отвъд това. Станах такъв кръстоносец.
Бил Браудър
Ако искате да отидете след Путин, отидете след парите му и ако искате да отидете след парите му, отидете след олигарсите.
Бил Браудър
Много по-щастлив съм да се боря за справедливост, отколкото някога за пари.
Бил Браудър
Усилената работа и дисциплината водят до икономически успех. Правителствените подаръци и ненаблюдаваните политики на съжаление само лишават хората от стимул. Ако парите за данъци продължават да се пилеят, става морално погрешно за нашето правителство да конфискува огромни проценти от доходи и имущество от американци, дори и да са богати.
Бил О'Райли
Парите се използват само за две неща. Първо, това е да ви направи удобно и колкото по-удобни сте, толкова по-креативни ще станете. И другата цел е, че ви позволява да разширите предоставяната от вас услуга далеч отвъд собственото си присъствие.
Боб Проктър
Предишна
1
...
42
43
(Текуща)
44
...
60
Следваща