Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пара" - страница 41
Това, което ви кара да искате повече пари, е същото като това, което кара растението да расте; това е Животът, търсещ по-пълен израз.
Уолъс Д. Уотлъс
Гласът й е пълен с пари.
Франсис Скот Фицджералд
Ако обичате бащата на детето си, чувствате, че той е дал достатъчно. Ако не го обичаш, всичко, което искаш, са парите му.
Фей Уелдън
Хората трябва да решат "склонни ли сте да похарчите всички тези пари, за да отидете на Марс?" Мисля, че средностатистическият човек на земята никога не би похарчил такава сума пари - той трябва да ги похарчи за нещо, което има смисъл и това определено спасява нашата планета.
Феликс Баумгартнер
Явно парите имат нещо общо с живота.
Филип Ларкин
Никога не забравяйте, чираци, че ние, Историците, сме най-важната гилдия на града. Ние не печелим толкова пари от Търговците, но създаваме знания, които са много по-скъпи.
Филип Рийв
Парите са примерно като температурата на тялото, ти трябва да я имаш.
Флавио Бриаторе
Единствената ми екстравагантност в живота е моята платноходка. Занимавам се с това, но освен това, аз не харча пари за себе си.
Франк Гери
Лесно е да повярваш във всякакви глупости, ако основата на твоето щастие са парите и материалните блага...
Франсин Ривърс
Аз никога няма да приема пари нито от един мъж, докато съм жива.
Фрида Кало
Както казват мъдрите, разумен човек се грижи за градината си, а страхливец се грижи за парите си; справедлив човек се грижи за града си, а луд се грижи за правителството; и мъдър човек изучава дебелината на папрата.
Анхелика Городишер
Печеленето на пари и правенето на добро в света не се изключват взаимно.
Ариана Хъфингтън
Светът е по-малък. Парата и електричеството, страхотните кораби, железниците и многото записани преживявания го направиха така; но тъй като обиколката на тази земя сякаш намалява, търговските й начинания нарастват.
Гордън Селфридж
Никога не съм влизал в радиото за пари. Винаги съм смятал, че ако мога да изкарвам 250 долара на седмица, ще съм щастлив в радиото.
Хауърд Стърн
Чувствам се като победител. Не само правя това, което искам и печеля повече пари, но мога да привлека публика.
Хауърд Стърн
Изследванията показват, че днес парите вече не са основната мотивация. Много по-важно е признанието, похвалата, чувството за полезност, добрият екип. Ако професията отговаря на нашите ценности, ставаме по-щастливи на работа. За да успеем в кариерата си, трябва да осъзнаем какво искаме.
Хелън Ръсел
Това село ще бъде достъпно само за стари пари. Изграждам убежище за всички селски семейства, които са принудени да напуснат имотите си от данъчния служител, политиците и бюрократите от ЕС.
Хелън Саймънсън
Изследванията са показали, че щастието произтича не от любовта, здравето или парите, а от стремежа към постигане на цели. А не е ли диетата един такъв стремеж?
Хелън Филдинг
Самата инфлация - тоест самото издаване на повече пари, в резултат на по-високите заплати и цени - може да изглежда като създаване на повече търсене. Но по отношение на действителното производство и обмен на реални неща това не е така.
Хенри Хазлит
Ако правителството прибегне до инфлация, тоест създава пари, за да покрие своите бюджетни дефицити или разширява кредит, за да стимулира бизнеса, тогава никаква сила на земята, никакви трикове, устройства, трикове или дори индексация не могат да предотвратят икономическите му последици.
Хенри Хазлит
Паричните мениджъри обичат да ни казват, че са заменили "отговорното управление на парите" със златния стандарт. Но няма исторически данни за отговорно управление на хартиени пари... Като цяло записът е за хиперинфлация, девалвация и паричен хаос.
Хенри Хазлит
Единственият начин, по който правителствените бюрократи знаят за поддържане на просперитета, е да надуят още - да увеличат дефицита или да вкарат повече пари в системата.
Хенри Хазлит
Предишна
1
...
40
41
(Текуща)
42
...
60
Следваща