Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пара" - страница 34
Не се сещам за нещо, което по-скоро бих направил с парите си, отколкото да купя на децата си възможно най-доброто образование.
Нийл Фъргюсън
Човечеството все още харчи за козметика повече пари, отколкото за космически изследвания.
Николай Горкавий
Обичам дамската й чанта. Вътре има хартии, портфейл и цигари, а на дъното, където тя никога не поглежда, има разсипни дребни пари, разхлабени монети, цигари от тютюн. Понякога поднасям чантата до лицето си, отварям я и вдишвам колкото мога по-дълбоко.
Огастин Бъроуз
... Светът принадлежи на отличниците. Винаги се подиграват, нямат собствено мнение, все треперят от страх, те са нахалници и страшно съзнателни, но всъщност се оказва, че са били прави от самото начало. За да откриете топло място за себе си и след това да живеете шикозен, почтен живот, носейки костюми от най-добрите модни дизайнери и обувки, които струват луди пари, не е достатъчно да бъдете готино момиче или да сте роден в прилично семейство. За това трябва да си направите домашните работи.
Никола Матийо
Аз нямам натрапчиви идеи за целите в живота, затова точно знам, какво никога няма да направя. Никога не избирам роля само заради това, че тя ще ми донесе много пари.
Одре Тоту
Не е вярно, че всички войни се водят срещу пари. Отмъщението също е добра причина.
Олга Громико
Снимам документални филми понеже в този момент не мога да намеря пари за художествени филми.
Оливър Стоун
Вярвам, че парите и оръжията ви отвеждат много по-далеч във война от магията в наши дни.
Олуин Хамилтън
В истинската литература, както във всяко изкуство, решава личният вкус. А както знаем колко глави, толкова и шапки. Единственият обективен критерий е броят на продадените копия и това е единственият критерий, който ще тежи днес. Времето е пари, а кой е толкова богат, че може да го губи, като чете? Нищо чудно, че приказките преди лягане печелят по целия свят. Приказки за възрастни, те страдат най-много от безсъние.
Павел Виликовски
По-добре е да харчите пари, сякаш няма утре, отколкото да харчите тази вечер, сякаш няма пари.
Патрик О'Рурк
Изпитвах много тревоги за нашето общество, породени основно от обезценяването на парите ни.
Патрик Хенри
Джейми беше като никой друг, когото някога е срещал. Тя имаше етика; тя имаше морален интегритет. Тя очевидно не беше подкупна, поне не за пари - този тест приключи.
Патриша Кори
Ако направя филм на английски, парите ще дойдат от Европа, за да мога да запазя независимостта и свободата си. Начинът, по който те произвеждат в Холивуд, не ми пасва.
Педро Алмодовар
Как може да не участваш? Това са вашите времена, вашият свят, дори ако тези събития са от другата му страна. А що се отнася до наратива - вие сте част от него, за добро или за лошо, независимо дали са сивите неумолими икономически неизбежности - рецесии и възстановяване и по-малко пари или повече – или великата опасна глобална история.
Пенелъпи Лайвли
Аз съм страстен архитект... не работя за пари.
Петер Зумтор
Когато правителството остане без заемодатели, то може да направи нещо, което на домакинствата е забранено: да печата пари.
Патрик О'Рурк
Никога не инвестирайте пари в идея, която не можете да обясните с пръсти.
Питър Линч
Не се бойте от парите, и много ще спечелите на борсата.
Питър Линч
Използвах бизнеса, за да правя пари. Но научих, че бизнесът е инструмент. Можете да го използвате, за да подкрепите това, в което вярвате.
По Бронсън
Традиционната история на "успеха" е тази, при която с всяка следваща главният герой има повече пари, повече уважение и повече притежания. Бих искал да предложа алтернативна история на "успеха" – такава, в която с всяка следваща протагонистът е все по-близо до намирането на това място, където вече не е задържан от сърцето си, и той експлодира с талант, а характерът му разцъфтява, и дарът, който той трябва да предложи на света, е очевиден.
По Бронсън
Ако искате да разберете противопоставянето на климатичните действия, следвайте парите.
Пол Кругман
Водещият принцип на неолиберализма не са свободните пазари, нито фискалната дисциплина, нито здравите пари, нито приватизацията и офшорингът - дори глобализацията. Всички тези неща бяха странични продукти или оръжия на основното му начинание: да премахне организирания труд от уравнението.
Пол Мейсън
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
60
Следваща