Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пара" - страница 28
Нациите с обща валута никога не са воювали една срещу друга. Общата валута е повече от парите, с които плащате.
Хелмут Кол
Парите, които аз съм изкарал, ще ми стигнат до края на живота, ако умра днес в 16:00.
Хени Янгмен
Романтичната идея на писателя без пари е фалшива. Ужасно е. Мразех да дължа. Мразех безпокойството да не знам дали можем да платим наема си този месец. За щастие имах жена, която много ме подкрепяше и имаше вяра и споделяше моята лудост.
Хишам Матар
Предпочитам да видя избрана жена... Те разбират, че не могат да харчат повече пари, отколкото старецът носи вкъщи.
Бари Голдуотър
Един от начините да упражняваме политическата свобода е да гласуваме за избрания от нас кандидат. Друг начин е да използваме нашите пари, за да се опитаме да убедим други избиратели да направят подобен избор – тоест да допринесат за кампанията на нашия кандидат. Ако някоя от тези свободи бъде нарушена, последствията са много тежки не само за отделния гласоподавател и дарител, но и за обществото, чиито свободни политически процеси зависят от широкото разпределение на политическата власт.
Бари Голдуотър
Парите никога не са правили човек по-щастлив и никога няма да го направят. Колкото повече човек има, толкова повече иска. Но вместо да запълни вакуума, той сам го създава.
Бенджамин Франклин
Работа: да изкарваш пари и липсата на време да ги харчиш.
Адриан Декурсел
Богатите хора, които изкарват пари, за да живеят, се превръщат в хора, които живеят, за да гледат пари, които няма къде да поставят.
Василий Ключевски
Докато вие сте млади и силни, докато можете да изкарвате пари с физически труд - не се занимавайте с офисна работа.
Вернер Херцог
Моят съвет е да не харчите пари за терапия. Прекарайте го в магазин за плочи.
Вим Вендерс
Заработих от първата си рецензия един фунт, десет шилинга и шест пенса и с тези пари си купих персийска котка. След това в мен се породи честолюбие: котката, в края на краищата е много добре. Но котката ми е малко. Аз искам автомобил. Ето така аз станах романистка.
Вирджиния Улф
Когато парите престанат да бъдат инструмент в отношенията между хората, такъв инструмент стават хората в ръцете на други хора.
Айн Ранд
Аз съм голям фен на биткойн... Регулирането на предлагането на пари трябва да бъде деполитизирано.
Ал Гор
Сватбата завършва като бизнес сделка: колкото и да е дълга или къса, някой дължи пари на някого.
Голди Хоун
Парите могат да унищожат хората. Те наистина могат.
Голди Хоун
Ще се омъжиш ли за мен? Имаш ли някакви пари? Отговори първо на втория въпрос.
Граучо Маркс
Парите не могат да ви купят щастие, а щастието не може да ви купи пари. Това може да е мъдра изцепка, но се съмнявам.
Граучо Маркс
Хората винаги са готови да се бръкнат с много пари за нещо, от което оглупяват.
Дан Симънс
Пожелавам на хората да реализират своите мечти за пари и слава, така че те да разберат, че те няма да помогнат да постигнете чувство за пълноценност.
Джим Кери
... защото времето, подобно на парите, се измерва според нашите нужди.
Джордж Елиът
Основната разлика между мен и други хора, които са натрупали този вид пари, е, че се интересувам предимно от идеи и нямам много лична полза за пари. Но мразя да си мисля какво би се случило, ако не бях спечелил пари: идеите ми нямаше да станат много полезни.
Джордж Сорос
По-голямата част от капитала (в Индонезия) е в ръцете на ограничени бизнес групи, които не се чувстват толкова сигурни тук. Всеки най-малък риск ще ги накара да занесат парите си в Сингапур.
Джордж Сорос
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
60
Следваща