Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идея" - страница 57
По това време Карло си бе изработил интонация, която трябваше да звучи като Гласа на Рока, както сам я определяше; идеята му бе да смайва хората и да ги кара да осъзнават рока като явление.
Джак Керуак
Една велика идея, осъществена в лоша среда, се превръща в поредица от нелепости.
Василий Ключевски
Дълги години чувах коментара, че от фракталите стават красиви картинки, но са напълно безполезни. Дразнех се, понеже знам, че за важните приложения винаги е нужно известно време преди да бъдат открити. При фракталите стана така, че дори не трябваше да чакаме много дълго. В чистата наука приумиците идват и си отиват. Но една идея да задвижи цяла високобюджетна индустрия, отнема по-дълго време, а за щастие и трае по-дълго.
Беноа Манделброт
Един от пороците на добродетелта децентрализация е, че хората не споделят идеи.
Дороти Невил
Тази дата, 24 май, свидетелства за една–единствена реална и непреодолима заслуга на българите – почитта към книгата, към образованието. Дори всяка мутра, след като си купи мерцедес, втората му идея е да прати сина си да учи. За жалост – да учи в чужбина. Има огромна разлика.
Андрей Пантев
Ще събираме факти, за да ни дойдат идеи.
Луи Пастьор
Добрите художници копират; великите – крадат идеи от Бог.
Пабло Пикасо
Ще цитирам известната харвардска реч на Александър Исаевич Солженицин. Още през 1978 г. той отбелязва, че Западът се характеризира с "непрекъсната слепота на превъзходството" – и това все още се случва – което "подкрепя идеята, че всички огромни области на нашата планета трябва да се развиват и да се доразвиват спрямо настоящите западни системи...". 1978 г. Нищо не се е променило. През изминалия почти половин век тази слепота, за която говори Солженицин – открито расистка и неоколониална по природа – придоби просто грозни форми, особено след появата на така наречения еднополюсен свят. Какво искам да кажа с това? Увереността в собствената непогрешимост е много опасно състояние: тя е на крачка от желанието на самите "непогрешни" просто да унищожат тези, които не им харесват. Както се казва, "отмени" – нека поне се замислим върху значението на тази дума.
Владимир Путин
Истински са само тези идеи, които са преживяни вътрешно.
Ромен Ролан
Няма нищо толкова американско както нашите национални паркове. Пейзажът и дивата природа са си наши. Основната идея зад парковете си е наша. Това на кратко означава, че страната принадлежи на хората и че непрекъснато се стреми да обогатява живота на всички нас. Парковете са своеобразен явен символ на великия принцип на човечността.
Франклин Делано Рузвелт
Когато на теб пръв ти хрумне някоя идея, ти взимаш патент за нея и тя е твоя. Аз притежавам звездите, защото никой преди мен не се е сетил да ги притежава.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Идеологии много, но малко идеи.
Леонид Сухоруков
Историята на идеите е история на грешките.
Алфред Норт Уайтхед
Да умреш е жестоко, но идеята, че ще умреш без да си живял, е непоносима.
Ерих Фром
Не ние се хващаме за идеята, идеята ни хваща и ни подгонва към арената, за да можем ние, като пленени гладиатори, да се сражаваме за нея. Така се случва с всеки истински трибун или апостол.
Хайнрих Хайне
Основно задължение на човека е да задава рамка на общите идеи, защото никоя обща идея не струва и пет пари.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Истинският американски либерализъм напълно отрича исконните идеи на социализма.
Хърбърт Хувър
И най-високата и чиста идея става низка и нищожна, когато даде на дребната личност власт да извършва от нейно име безчинства.
Стефан Цвайг
Истинската музика може да изразява само хуманни чувства, само напредничави хуманни идеи.
Дмитрий Шостакович
Никога не пия докато работя, но след няколко чашки ми идват идеи, които в никакъв случай нямаше да ме споходят, ако бях трезвен.
Ъруин Шоу
Искам да подкрепя младите момичета, които сега са на 20 и да им кажа: Вие не си въобразявате. Трудно e. Всичко, което един мъж, казва веднъж, вие трябва да го кажете пет пъти. В днешно време момичетата се сблъскват с различни проблеми. Аз научих, по трудния начин, че ако искам да осъществя идеи си, ще трябва да се преструвам, че тези идеи идват от мъжете. Станах много добра в това и дори сама не го забелязвах. Просто нямам его. Това не ме притеснява толкова. Просто искам всичко да е наред.
Бьорк
Харесва ми, че някои хора четат книгите ми по два пъти, защото аз пиша романи за неща, които ме вълнуват и искам идеите ми да бъдат взимани на сериозно. А щом са четени по два пъти, значи ги приемат сериозно.
Уилям Голдинг
Предишна
1
...
56
57
(Текуща)
58
...
60
Следваща