Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идея" - страница 5
Този, който твърди, че идея може да си пробие път без насилие е фантазьор. Справедлив ред на Земята не можеш да установиш без насилие. Група хора, заинтересовани от несправедливият ред, не се предават, докато не ги сломят със сила.
Лион Фойхтвангер
Идеята за десетте измерения може да звучи вълнуващо, но те ще доведат до реални проблеми, ако сте забравили къде сте паркирали колата си.
Стивън Хокинг
Аполон в Делфи, чрез оракулното изказване на своята жрица, обяви Сократ за най-мъдрия от хората. За него се разказва, че той казал с прозорливост и голяма ученост, че човешката гръд трябва да бъде оборудвана с отворени прозорци, така че хората да не могат да държат чувствата си скрити, а да ги оставят отворени за гледката. Ех, дано природата, следвайки идеята му, ги беше построила така разгънати и видими за окото.
Витрувий
Често разликата между успешен човек и провал не е в по-добрите способности или идеи, а в смелостта, която човек трябва да заложи на идеите си, да поеме пресметнат риск - и да действа.
Максуел Малц
Първоначално Пастьор е замислил идеята за микробите и за унищожаването им. Въпреки че това започна като нещо лично, то се превърна в гъбички в ДДТ, убивайки бръмбари и червеи, което води до замърсяване на храната, много болести и проблеми. Въпреки че съвременната медицина го смята за герой, Пастьор ще бъде третиран почти по същия начин като подпалвач на война, когато бъде съден в духовния свят.
Мичио Куши
Идеята започва да изглежда интересна веднага щом започнете да се страхувате да я доведете до логично заключение.
Насим Никълъс Талеб
На мен не са ми нужни модели, рисунки и експерименти. Когато в мен се раждат идея, аз във въображението си започвам да строя уреда, променям конструкцията, усъвършенствам я и я включвам. И на мен ми е съвършено безразлично правят ли се изпитания на уреда от мен в мислите ми или професионално защото резултатите са еднакви.
Никола Тесла
Няма голяма разлика колко университетски курсове или степени може да притежава човек. Ако той не може да използва думи, за да прехвърли идея от една точка в друга, образованието му е непълно.
Норман Казънс
Аз съм грамотна и идеята да оставя децата неграмотни е престъпна.
Октавия Е. Бътлър
Мярката за величие на една научна идея е степента, до която тя стимулира мисълта и открива нови линии на изследване.
Пол Дирак
Това беше религията, с която бях възпитан: почит към човешкото творчество и силата на идеите.
Рей Кързуайл
Мисля, че трябва да надхвърлим идеята, че трябва да категоризираме хората.
Роджър Ебърт
Западът е завоювал светът не от превъзходството на своите идеи, ценности и религия, а по-скоро от превъзходството в използването на организирано насилие. Жителите на Западът често забравят този факт; жителите на не-Западът никога няма да го забравят.
Самюъл Хънтингтън
Всъщност след време намирането на идеите е лесната част. Сортирането им и превръщането им в истории сега е тежката работа.
Сара Зетел
Сега защо киното трябва да следва формите на театър и живопис, а не на методологията на езика, която позволява изцяло нови концепции за идеи да възникнат от комбинацията от две конкретни денотации на два конкретни обекта?
Сергей Айзенщайн
Има нулева корелация между най-добрия говорител и най-добрите идеи.
Сюзан Кейн
Огромният проблем в нашето общество е огромното невежество на идеите, които са в основата на съвременното изкуство.
Том Мейн
Някои ще ви мразят, други ще ви харесат, но повечето хора не се чудят кой сте, с какво живеете и от какви идеи сте очаровани.
Том Харди
Най-бързият начин да прекъснете цикъла на перфекционизъм и да се превърнете в безстрашна майка е да се откажете от идеята да го направите перфектно - наистина да прегърнете несигурността и несъвършенството.
Ариана Хъфингтън
Идеята, че да видиш живота означава да ходиш от място на място и да правиш голямо разнообразие от очевидни неща, е илюзия, естествена за тъпите умове.
Чарлз Кули
Откъде идват идеите? Само от упорити търсения, граничещи с лудост. За да направите това, човек трябва да има способността да страдате и да не губите ентусиазъм за дълги периоди.
Чарли Чаплин
Идеята не принадлежи на душата; душата е тази, която принадлежи на идеята.
Чарлс Пърс
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
60
Следваща