Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идея" - страница 4
Всички богатства имат предвид своя произход. Богатството е в идеите - не в парите.
Робърт Колиър
Зрителите са гладни за нови идеи, гласове и визии.
Робърт Редфорд
Живота е игра. Всичко зависи от теб, твоите идеи, твоите мисли. Ще трябва само да си вдигнете задника от дивана и да върви напред, макар и бавно, до върха!
Фреди Меркюри
Цялата наша теория за образованието се базира на абсурдната идея, че първо трябва да се научите да плувате на сушата преди да влезете във водата.
Хенри Милър
Неоперативните идеи са не-поведенчески и подривни. Движението на мисълта е спряно от бариери, които изглеждат като граници на самия Разум.
Херберт Маркузе
Идеи, стремежи и цели, които по своето съдържание надхвърлят установената вселена на дискурс и действие, са или отблъснати, или сведени до термините на тази вселена.
Херберт Маркузе
Какво? Разбира се, че не ми се идеята за смъртта! Но ако умра действително твърде млад, се надява, че ще мога да изпълня достатъчно неща, че да ме помнят.
Хийт Леджър
Ако някоя идея стане световна, то по-вероятно да се унищожи света, от колкото да се изкорени от него идеята.
Шандор Петьофи
Идеята ми за супержена е някой, който чисти собствените си подове.
Бет Мидлър
Идеите са рядък дивеч в гората на думите.
Виктор Юго
Ние живеем не само в света на идеите, но и в света на нещата. Думите без практически опит нямат смисъл.
Владимир Набоков
Всъщност, таванските стремежи произвеждат идеи.
Гао Синдзиен
Някой ден ще погледнем назад към тази тъмна ера на земеделие и ще разтърсим главите си. Как можехме някога да сме повярвали, че е добра идея да отглеждаме храната си с отрови?
Джейн Гудол
За мен светът е набор от илюзии, създадени от човека. Човек с всичките си идеи за праведен живот е самата илюзия, така че живея това, което считам за по-реално.
Джони Деп
Ако смятате, че сте еманципирани, може да помислите за идеята да опитате собствената си менструална кръв - ако ви стане лошо, предстои ви дълъг път, скъпа.
Джърмейн Гриър
Творческото мислене - от гледна точка на творчеството на идеите - не е мистичен талант. Това е умение, което може да се практикува и възпитава.
Едуард де Боно
Идеите трябва да са неутрални. Но човек ги оживява със своите страсти и глупост. Нечисти и превърнати във вярвания, те придобиват облика на реалността. Преходът от логиката е завършен. Така се раждат идеологии, доктрини и кървав фарс.
Емил Чоран
Младежта ни винаги трябва да бъде свободна, обсъждайки и обменяйки идеи, свързани с това, което се случва в целия свят.
Ернесто Че Гевара
Никой арабски владетел няма да разглежда мирния процес сериозно, стига да е в състояние да си играе с идеята да постигне повече чрез насилието.
Ицхак Рабин
Преди, да се примирите с мисълта за чудо, трябва да опитате да приложите всяко друго обяснение; защото от момента, в който се прибегне към идеята за сътворението, се прекратява всяко научно обяснение.
Йохан Кеплер
Още от самото начало бракът е установен по презрителни практически причини - чисто мъжка идея.
Катрин Деньов
Идеите или липсата им могат да причинят заболяване.
Кърт Вонегът
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
60
Следваща