Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идея"
Историята на човечеството си в основата си - история на идеи.
Хърбърт Уелс
Съгласен съм с идеята, че в средата на хората съществува естествена аристокрация. Основа на нея - добродетел и талант.
Томас Джеферсън
Бъдете любопитни за хората, но още по-любопитни за идеите им.
Мария Кюри
Не разбирам, защо хората се боят от новите идеи. Мен ме плашат старите.
Джон Кейдж
Има нещо много по-силно от всяка войска на света - и това е идея, чието време е дошло.
Виктор Юго
Комунизъм - като сухия закон: добра идея, но не работи.
Уил Роджърс
Ако ти имаш една ябълка и аз имам една ябълка и си ги разменим, тогава всеки от нас все още ще има по една ябълка. Но ако ти имаш идея и аз имам идея и си ги разменим, тогава всеки от нас ще има по две идеи.
Джордж Бърнард Шоу
Ако аз имам хиляда идеи, и само една от тях се окаже плодотворна, аз съм доволен.
Алфред Нобел
След гибелта на идеите остават само трупове.
Симон Вейл
Една идея, която не е опасна за никого, не заслужава да се нарича идея.
Оскар Уайлд
Често разликата между успешен човек и неуспешен не е, че човек има по-добри способности или идеи, а смелостта, която човек трябва да заложи на идеите си, да поеме премерен риск - и да действа.
Андре Малро
Ние вярваме в нашата идея - семеен парк, където родители и деца могат да се веселят заедно.
Уолт Дисни
Трудността е не в това, да се намерят нови идеи, а в това, да се освободим от старите.
Джон Мейнард Кейнс
Животът не е лесен въпрос... Не можеш да го преживееш, без да изпаднеш в неудовлетвореност и цинизъм, освен ако нямаш пред себе си страхотна идея, която да те издигне над личните нещастия, над слабостта, над всички видове коварство и низост.
Лев Троцки
Всеки човек е мъдър, когато е нападнат от бясно куче; по-малко, когато са преследвани от луда жена; само най-мъдрите оцеляват, когато са нападнати от луда идея.
Робъртсън Дейвис
Никой не може да бъде толкова забавен арогантен като млад човек, който току-що е открил стара идея и смята, че е негова собствена.
Сидни Харис
Една от най-големите болки за човешката природа е болката от нова идея.
Уолтър Бейджхот
Идеята не носи отговорност за хората, които вярват в нея.
Дон Маркис
Дисниленд е направен с любов. Не, не се впуснахме в Дисниленд просто с идеята, че трябва да направим пари.
Уолт Дисни
Аз съм категорично "за" идеята за разделението на Църквата и Държавата. Моята идея е, че тези две институции ни прецакват достатъчно сами по себе си, така че и двете накуп би означавало сигурна смърт.
Джордж Карлин
Повечето ръководители, много учени и почти всички възпитаници на бизнес училища вярват, че ако анализирате данни, това ще ви даде нови идеи. За съжаление, това убеждение е напълно погрешно. Умът може да види само това, което е готов да види.
Едуард де Боно
Философия: безлична тревожност; убежище сред анемични идеи.
Емил Чоран
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
60
Следваща