Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Щастие" - страница 3
В живота има само едно несъмнено щастие - да живееш за другия.
Николай Чернишевски
Богатство - нещо, без което може да се живее щастливо. Но благосъстояние - нещо, необходимо за щастието.
Николай Чернишевски
Честност, порядъчност - ето в кое е половината щастие.
Емил Зола
Ако трябва да построят дом на щастието, най-голямата място за стая трябва да се отдели на чакалнята.
Жул Ренар
Живота - борба, в борбата - щастие.
Иван Гончаров
От всички видове предпазливост, предпазливостта в любовта е най-пагубна за истинското щастие.
Бъртранд Ръсел
Щастието се заключава в осъзнаването, че всичко е голям и странен сън.
Джак Керуак
Животът се обогатява от многото приятелства. Да обичаш и да бъдеш обичан е най-голямото щастие на човешкото съществуане.
Сидни Смит
Не е вярно, че страданието облагородява характера; понякога това прави щастието, но от страданието в повечето случаи хората стават дребнави и отмъстителни."
Уилям Съмърсет Моъм
Завистта ни е винаги по-трайна от чуждото щастие, на което завиждаме.
Франсоа дьо Ларошфуко
Стремежът към щастие е вроден у човека, затова той трябва да бъде основа на морала.
Фридрих Енгелс
Който не умее да използва щастието, когато то идва, не бива да се оплаква, когато то си отива.
Мигел де Сервантес
Щастието и нещастието на човек в такава степен зависи от нрава, както и от съдбата му.
Франсоа дьо Ларошфуко
Тайната на щастието се състои във способността да излезеш извън кръгът на своето "Аз".
Георг Хегел
Дори щастието малко да ви забрави, никога не забравяйте напълно за него.
Жак Превер
...Щастието не е живот без грижи и печал, щастието е състояние на душата.
Феликс Дзержински
Независимо колко глупав и посредствен, или колко мъдър е един човек, той чувства, че щастието е негово неоспоримо право.
Хелън Келър
Най-голямото ми щастие е да служа на моя милостив Крал и на Страната си и изпитвам завист само към славата; ако е грях да ламтиш за слава, то аз съм най-грешната душа на този свят.
Хорацио Нелсън
Малцина от нас могат да понесат щастието - имам предвид щастието на ближния си.
Марк Твен
Никое лекарство не може да излекува това, което може да излекува щастието.
Габриел Гарсия Маркес
Може би най-добрите ми години са зад мен. Когато е имало шанс за щастие. Но аз не бих ги поискал обратно. Не и с огъня, който гори в мен сега.
Самюъл Бекет
Щастието винаги изглежда малко в ръцете ти. Но пусни го да си отиде и ще разбереш колко голямо и безценно е то.
Максим Горки
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
62
Следваща