Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 7
Готовността за отговор на всички въпроси е сигурен знак за глупост.
Сол Белоу
Отказвам да отговоря на този въпрос, на основата на факта, че не знам отговора му.
Дъглас Адамс
Спорът за справедливостта е неизбежно да спорим за добродетели, за съществени морални и дори духовни въпроси.
Майкъл Сандел
Израснах в еврейско семейство, а ние отглеждахме децата си в еврейска традиция. Религията дава рамка за морално проучване в младите умове и ни насочва към въпроси извън материалното.
Майкъл Сандел
Намирам това на всички тези места, които съм пътувал - от Индия до Китай, Япония и Европа и Бразилия - има неудовлетвореност от условията на публичния дискурс, като един вид отсъствие на обсъждане на въпроси на справедливостта и етиката и на ценностите.
Майкъл Сандел
Старите отговори никога не отговарят напълно на новите въпроси, освен при най-формалните, логични обстоятелства.
Марвин Мински
Всеки от нас е длъжен да си зададе въпроса: направил ли съм зависещото от мен, за да обезпеча стабилен мир и благоденствие в моят град, в моята страна?
Нелсън Мандела
Войната поставя въпросите си глупаво, мирът мистериозно.
Андре Малро
Има две гледни точки на всеки въпрос: неправилната и моята.
Оскар Левант
Дори геният задава въпроси.
Тупак Шакур
На всеки зададен въпрос има отговор.
Уилям Блейк
Нямам против да давам интервюта, нямам и против да отговарям на дълбокомислени въпроси. Но не съм очарован да давам отговори на въпроси като: "Ако беше обран и в единия джоб имаше меч, а в другия камшик, кое щеше да използваш?"
Харисън Форд
На мен не ми достига смелост да отговоря на въпроса, действително ли съм плах.
Бени Хил
Преди няколко години на въпроса, какво бих направил пет минути преди края на света, аз отговорих: бих скочил с парашут. Сега аз бих предпочел да съм зает с това да правя любов с жена ми.
Венсан Касел
Бях толкова разстроена от случващото се по света. Просто не можех да понеса идеята да бъдем измъчвани хора и че дори имахме такова нещо като война. Мразех по-старото поколение, което не беше направило нищо по въпроса. Пънкът беше призив за мен.
Вивиан Уестууд
Въпросът не е в това, кой ще ми разреши, а в това, кой ще ме спре.
Айн Ранд
В последния анализ именно нашето схващане за смъртта решава нашите отговори на всички въпроси, които животът ни поставя.
Даг Хамаршелд
Полицаите толкова ценят статута си на пазители на мира и защитници на обществото, че понякога е известно, че бият до смърт онези граждани или групи, които поставят под въпрос този статут.
Дейвид Мамет
Ако ние задаваме достатъчно дълбоки въпроси, настъпва момент, в който отговорите, ако те могат да бъдат дадени, убиват.
Джон Фаулз
Въпросът не е как да се излекуваме, а как да живеем.
Джоузеф Конрад
За справедлив може да се счита този творец на научните идеи, който не само е признал философската, но и реалната страна на идеите, който е успял да осветли въпросите така, че всеки да може да се убеди в тяхната справедливост, както и сам е направил идеите всеобщо достояние.
Дмитрий Менделеев
Театър - висша инстанция за решения на житейски въпроси.
Александър Херцен
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
65
Следваща