Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 64
Единственото, което съм записал от разговора си с Елиас Канети в Цюрих, е отговорът на въпроса ми: "Като какъв писател се изживявате – български или австрийски?" Той ми отговори така: "Макар че съм роден в България и България е много дълбоко в мене и всички сюжети и мотиви, които имам в творчеството си, са български, моите герои са виенчани. И аз съм не австрийски, а виенски писател. И диалектът, на който пиша, е виенски."
Венцеслав Константинов
В отговор на въпроса защо правителството водено от него е считано за символ на корупцията: "Тази лъжа е на хората, които управляват от 2001 г. насам. Истината е съвсем друга - че тогава беше осъществен най-големият прогрес в противодействието на корупцията и престъпността. Индексът на корумпираност се подобри рязко през периода 1998-2001 г. Оттогава не е мръднал. Индексът на икономическата свобода се подобри по време на нашето управление. Сега рязко спада. Забележете разликата! Никога управлението от 1997-2001 г. не е било упреквано за обвързаност с престъпния свят и в корупция от европейските институции. Никога! Обвиненията тогава дойдоха от Първанов, БСП, генералите от ДС, НДСВ и Доган. Сега е обратното - обвиненията са от най-авторитетните европейски институции и медии. Тези, с които искаме да живеем в една къща, обвиняват, а не хората от миналото.
Иван Костов
Дори големите въпроси хитрецът решава на дребно. Мъдрецът вижда голямото и винаги изхожда от него.
Кина Къдрева
Да се отговори на този въпрос, е много трудно, ако не знаеш кой го задава. Ако пита млад човек, можем да му кажем: почакайте, Вие ще научите! Ако пита стар човек, на него ще му отговорим: помъчете се да си спомните! Но ако такъв въпрос задава човек на средна възраст - на него можем само да съчувстваме.
Анатолий Луначарски
(При въпроса на полицията кой го е нападнал) "Ще се оправя сам с това."
Лъки Лучано
Кое е по-добре: да бъдеш обичан или да се боят от теб? Отговорът на този въпрос е, че най-добре би било да се радваш и на двете, но ако все пак трябва да се избира, по-добре за един владетел е да се боят от него, отколкото да го обичат.
Николо Макиавели
Въпрос: Какво ще кажете за избора на българите с такова мнозинство? Отговор: Стара немска поговорка казва, че по време на изкачване на баир впрягът на колата не се сменя.
Ангела Меркел
"Не ми е останало много време до момента, за да си подавам оставката" - в отговор на въпрос дали ще отговори на искания да си подаде оставката, 26 януари 2009 пред deltanews.bg.
Михаил Миков
Няма по-актуални въпроси от вечните.
Стоян Миленков
Че посредством изборната демокрация може да бъде установена волята на народа, е, разбира се, заблуждение. Но тя е една хуманна и морална процедура, защото чрез гласуване, а не чрез ножове и пистолети, се решават въпросите, засягащи разслоените интереси.
Роберт Музил
По време на пресконференция репортер (мъж) и задава въпроса "Мартина, все още ли сте лесбийка?", на което тя отговаря с "А вие все още ли сте педераст?" ("Спортс илюстрейтед")
Мартина Навратилова
Рим срещу Юдея, Юдея срещу Рим: досега не е имало по-голямо събитие от тази борба, този въпрос, това противоречие между смъртни врагове.
Фридрих Ницше
Един комплексар винаги е "важен" и високомерен. Бай Ганьо също се гордее, простакът също се гордее. Гордостта не винаги е основателна, а да оставим настрана въпроса, че според ранното християнство гордостта е порок.
Андрей Пантев
Помня какво каза майка Тереза пред Би Би Си. На въпроса "Кой е виновен за глада по света", тя отговори: "Аз". Тя, спасителката, казва така. Всеки от нас следва да произнесе нещо приблизително. Подобно признание липсва днес. И обикновено винаги така е било.
Андрей Пантев
Толкова много битки се провеждат в една война или в цивилния живот, а нищо не се печели от победата. Всяка битка, която водим, трябва да има резултат за нас, иначе няма да се бием ... Няма кой знае каква полза в това човек просто да бъде прав. Да бъдеш прав по някой маловажен въпрос не е важно.
Джордж Патън
Много ви се моля, оставете ме. Такива въпроси (относно слуха, че напуска ЦСКА - б.р.) не приемам. Имате сайтове. На вас специално няма да ви кажа.
Димитър Пенев
За героите, които споменахте. Тук вече беше повдигнат въпросът за Украйна. Искаш ли десетки такива да тичат по площадите ни, извинявай Саакашвили? Ето тези, които посочихте, това е Саакашвили, само в руското издание. И искате такива Саакашвили да дестабилизират обстановката в държавата? Искате ли да се тревожим от един Майдан на друг? За да имаме опити за държавен преврат? Минали сме през всичко това и преди. Искате ли всичко обратно? Сигурен съм, че абсолютното, преобладаващо мнозинство руски граждани не искат и няма да го допуснат.
Владимир Путин
Изчаках достатъчно г-н Костов да надуе балона. Не е в стила ми да персонифицирам политическия дебат, дори и когато нападките на моите опоненти придобиват личен характер. Но става дума за доста тежки манипулации. Затова нека господин Костов да каже в какво точно ме уличава, защото едва ли някой ще му повярва, че той не познава съдържанието на папката и че може да остане на нивото задаване на въпроси.
Георги Първанов
Сериозните нарушения на човешките права, на гражданските свободи, на свободата на политическо изразяване са въпроси, представляващи интерес за всеки член на международната общност.
Робин Кук
Задавай въпроси, които да предизвикват само комплимент за теб. Поздравявай, честитявай и отмини - ето секрета на цялото изкуство на царуването.
Фердинанд Сакскобургготски
Помня, че по време на интервюто със Стоичков почти не задавах въпроси. Повече го слушах. Много се вълнувах от срещата с него. Покрай снимките ни след това за реклами имах възможност да го опозная добре и да общуваме повече. Абе, как този човек не каза една лоша дума на никого?! Говорят, че бил груб! Не е вярно! Елате да го видите на терен. На обяд например има осигурен кетъринг на снимките от продукцията, но въпреки това той поръчва за всички огромна паеля, колкото цяла маса. Широко скроен човек е Стоичков. Не е лицемер. Не го ли кефиш, си аут! Кефиш ли го – си в играта!
Димитър Рачков
Ако успях да спечеля доверието на българите, то вероятно се дължи на умерения ми тон. По време на кампанията аз грижливо избягвах всякакви популистки речи, всякаква прибързаност и се стараех да не влизам в политически игри. Ясно е, че лошото управление на предишните правителства в някои сектори също натежа. Избирателите желаеха промяна. Освен това говорех «положително», не отговарях на хулите. Стараехме се да говорим за това, което наистина вълнува всеки гражданин. А това бе ново." - отговор на въпроса на International Politics: "Как си обяснявате Вашата победа на изборите?
Симеон Сакскобургготски
Предишна
1
...
62
63
64
(Текуща)
65
Следваща