Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 6
Не става въпрос за това какво е, а за това в какво може да се превърне.
Доктор Сюс
Срещал съм много хора, които звучат като критици, но много малко са тези, които имат съществени критики. Има много скептицизъм, но изглежда по-скоро въпрос на инерция, отколкото на хората, които имат някаква истинска причина да мислят за нещо друго.
Ерик Дрекслер
Когато устойчивостта се разглежда като въпрос на оцеляване за вашия бизнес, вярвам, че можете да създадете големи промени.
Камерън Синклер
Да знаеш не е твърде взискателно: просто изисква памет и време. Но разбирането е съвсем различен въпрос: това изисква интелектуални способности и обучение, самосъзнателно осъзнаване на това, което човек прави, опит в техниките за анализ и синтез и преди всичко перспектива.
Карол Куигли
Демокрацията не е за изказване на речи. Става въпрос за това комисиите да работят.
Алън Бълок
Вече не съм съвсем сигурен какъв е въпросът, но знам, че отговорът е Да.
Ленард Бърнстейн
Големият въпрос е: от коя държава да копираме Конституцията?
Лима Барету
Носенето на правилната рокля за всеки случай е въпрос на добри маниери.
Лорета Юнг
Много митове и приказки разказват за принц, който е бил превърнат в животно или чудовище чрез магьосничество, спасен от жена. Това е символично представяне на развитието на анимуса към съзнанието. Често героинята може да не задава въпроси на своя мистериозен любовник или й е позволено да се срещне с него само в тъмнината. Тя трябва да го спаси чрез своята сляпа вяра и любов, но това никога не работи. Тя винаги нарушава обещанието си и успява да намери отново любимия си само след дълго търсене.
Мари-Луиз фон Франц
Когато се раждаш ти плачеш и всички около теб са щастливи. Единственият въпрос, който смятам че е важен е: Когато ти си отидеш от този свят, ще бъдеш ли щастлив, когато всички около теб плачат?
Тони Кемпълоу
Стопроцентово подкрепям разумната употреба на наркотичните вещества и 1000-процента съм срещу безразсъдното им използване, независимо дали става въпрос за кофеин или ЛСД. Но наркотиците не заемат централно място в живота ми.
Тимъти Лиъри
Страхувам се от журналистите. Според мен, те дават интервюто за печат още преди да са се срещнали с мен. Сами си задават въпросите и сами си отговарят.
Джина Лолобриджида
Любовта си е любов – можеш да я намериш във всекиго, можеш да я намериш навсякъде. Въпросът е, че никога не можеш да я задържиш. Не и докато не си готов да загинеш за нея.
Норман Мейлър
На хората рядко биват задавани въпроси, които ги поставят директно срещу самите тях.
Артър Милър
Това е добър въпрос. Не знам отговора. Но можете ли да ми кажете името на някой класически гръцки обущар?
Артър Милър
Не трябва да има бариери за свободата да се изследва. В науката няма място за догми. Ученият е свободен и трябва да бъде свободен да задава въпроси, да се съмнява във всяко твърдение, да търси всякакви доказателства, да коригира всякакви грешки.
Робърт Опенхаймер
Компютърът Стар Трек не ми се струва чак толкова интригуващ. Задават му произволни въпроси и той се замисля. Смятам, че можем да направим нещата по-добре.
Лари Пейдж
Накриви шапката си – ъглите са въпрос на отношение.
Франк Синатра
Да предположим, че никой не зададе въпрос, какъв би бил отговорът?
Гъртруд Стайн
Никога не е имало никакъв въпрос, никога не е имало никакъв отговор.
Гъртруд Стайн
Истината по въпроса е, че вие винаги знаете какво е правилно да се направи. Трудната част е то наистина да се направи.
Норман Шварцкопф
Най-добрият отговор, който можеш да дадеш на глупав въпрос е... тишина.
Мел Гибсън
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
65
Следваща