Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Въпрос" - страница 5
В сериозни въпроси хората се показват като такива, каквито подобава да изглеждат, в детайлите - такива, каквито са.
Никола дьо Шамфор
Ако се обърнете с молба към мнозинството хора да напишат своята автобиография, то бихте поставили голяма част от тях в най-трудното положение: защото много малко могат да дадат отговор на въпроса, какво са правили вчера.
Ото Вайнингер
Проектирането е въпрос на концентрация. Влизате дълбоко в това, което искате да направите. Става въпрос за интензивни изследвания, наистина. Концентрацията е топла и интимна и подобна на огъня вътре в земята - интензивен, но не изкривен. Можете да отидете на място, наистина да го почувствате в сърцето си. Всъщност е красиво усещане.
Петер Зумтор
Когато започвам, първата ми идея за сграда е с материала. Вярвам, че архитектурата е свързана с това. Не става въпрос за хартия, не за форми. Става въпрос за пространство и материал.
Петер Зумтор
Хората смятат, че креативността до голяма степен е въпрос на талант, опит или късмет. Те грешат. Талантът, опитът и късметът са ключови елементи, но има нещо по-фундаментално, достъпно и мощно, което можете да използвате, за да умножите творческия си ефект.
Ричард Кош
Четенето е удоволствие и щастие да бъдеш жив или тъжен, за да бъдеш жив и най-вече знанието и въпросите.
Роберто Боланьо
Жалко за онзи, който един ден гледа този вътрешен сфинкс и го поставя под въпрос. Той е изгубен.
Рубен Дарио
Единствените важни елементи във всяко общество са артистичността и престъпността, защото те единствени са тези, които поставят под въпрос ценностите на обществото, могат да го принудят да се промени.
Самюъл Дилейни
Бракът не е свързан с възрастта; става въпрос за намирането на подходящия човек.
София Буш
Бих препоръчал самостоятелен полет на всички потенциални самоубийства. Тя има тенденция да изяснява въпроса дали човек се радва да е жив или не.
Т. Х. Уайт
Нуждаем се от нацията с равно гражданство. Нуждаем се от нация, която се бори срещу корупцията, нация, държава, в която законът управлява, нация, в която тези, които злоупотребяват с властта си, са поставени под въпрос. Искаме да изтеглим нацията си и искаме да станем граждани в нов свят.
Тауакул Карман
Въпреки това остава въпросът: как да постигнем баланса между свободата на словото и взаимното уважение в този объркан свят, благословен и прокълнат с незабавна комуникация? Не бива да се борим на огъня с огън, на заплахите със заплахи.
Тимоти Гартън Аш
Имам много еклектичен вкус в музиката, но когато става въпрос за концерти, обичам да ходя на рок концерти.
Фран Дрешър
Това е част от живота да има пречки. Става въпрос за преодоляване на препятствията; това е ключът към щастието.
Хърби Хенкок
Винаги се чудя защо птиците избират да останат на едно и също място, когато могат да летят навсякъде по земята, тогава си задавам същия въпрос.
Аднан Октар
"Как да тестваме?" е въпрос, на който като цяло не може да се отговори. "Кога да тествате?" въпреки това има общ отговор: възможно най-рано и възможно най-често.
Бярне Строуструп
Като любяща майка, аз си задавах въпроса: "Как мога да обичам още едно дете така силно, като първото вече е заело цялото ми сърце?". Когато Джак се роди, аз просто разбрах, че моето сърце е станало по-голямо.
Ванеса Паради
В мен въпроси за руският език няма.
Виктор Черномирдин
Ние не спираме да разследваме. Никога не сме доволни, че знаем достатъчно, за да се справим. Всеки въпрос, на който отговаряме, води до друг въпрос. Това се превърна в най-големия трик за оцеляване на нашия вид.
Дезмънд Морис
Това е морален въпрос дали имаме право да унищожаваме видове.
Дейвид Атънбъро
Ако притежавате химически завод и изпуснете малко бензен, имате големи проблеми, защото всички знаят колко канцерогенен е той. Но излиза от изпускателна тръба? Правителството никога не прави нищо по този въпрос.
Джеймс Улси
Нищо не се случва съвсем случайно. Това е въпрос на натрупване на информация и опит.
Джонас Солк
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
65
Следваща